Directorul care și-a organizat singur concursul, a fost candidat unic, dar a fost respins

Directorul care și-a organizat singur concursul, a fost candidat unic, dar a fost respins

Un director din cadrul Consiliului Județean Iași și-a organizat singur concursul pentru ocuparea unui post, a fost singurul candidat, dar a fost respins.

De 4 ani, Iogen Gânju este director tehnic interimar al Consiliului Județean. A vrut să-și securizeze locul în instituție, astfel că în luna mai a început să-și pregătească singur un concurs pentru ocuparea postului de șef al Biroului Gestionarea Patrimoniului, aflat în subordinea sa, scrie Reporter IS.

Și-a fixat singur datele de concurs, și-a făcut bibliografia și tematica, și-a semnat atribuțiile, a fost singurul candidat, dar a picat proba scrisă.

ADVERTISING

Nu a luat decât 68.80 de puncte, în condițiile în care nota minimă era de 80 de puncte, fiind funcție de conducere.

Iogen Gânju nu a vrut să explice cum a fost posibil să pice concursul organizat chiar de el. „Nu vreau să comentez, nu am eu atribuții pe această linie, avem departament de comunicare la CJ”, a spus Gânju.

Director interimar, deși există un titular

Iogen Gânju este director interimar al Direcției Tehnice a CJ, deși departamentul are un director, Marieta Afilipoaie, numit în urma unui concurs. Dar titulara ocupă o altă funcție în cadrul instituției, la rândul său fiind detașată provizoriu ca șefă a Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă.

ADVERTISING

Surse din cadrul Direcției Tehnice au explicat pentru Reporter IS faptul că s-a ajuns aici din cauza procesului în care este implicat fostul președinte al CJ Iași, Cristian Adomniței.

Mai exact, a fost un efect de domino: șefa Direcției Proiecte, Teodora Jinga, a fost trimisă în judecată de DNA în Dosarul „Albumul”. Postul trebuia acoperit și a fost detașată Marieta Afilipoaie, considerată de încredere.

Eliberându-se locul de la Direcția Tehnică, a fost delegat Iogen Gânju. Concursul pentru Direcția Proiecte a rămas blocat până la finalizarea dosarului penal în instanță.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇