Un deputat PSD a cerut ca România să nu mai ajute Ucraina. Ciolacu: A avut o opinie greșită și nu știu despre cine vorbiți

Un deputat PSD a cerut ca România să nu mai ajute Ucraina. Ciolacu: A avut o opinie greșită și nu știu despre cine vorbiți

Un deputat PSD a opinat că „România trebuie să suspende orice formă de sprijin pentru Ucraina până când Kievul se conformă convențiilor internaționale privind Delta Dunării”.

Este vorba despre Alin Chirilă, deputat PSD de Mehedinți, care a scris, luni, pe Facebook, că „România trebuie să reacționeze cât se poate de ferm față de lucrările ilegale făcute de Ucraina pe Canalul Bâstroe”.

Ulterior, parlamentarul a editat postarea, iar președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că oricine are dreptul la opinie, iar el nu îl cunoaşte pe acest deputat, care „a avut o opinie greșită”.

„România trebuie să reacționeze cât se poate de ferm față de lucrările ilegale făcute de Ucraina pe Canalul Bâstroe.

ADVERTISING

Este de-a dreptul revoltător ce face Ucraina, după tot sprijinul primit din partea țării noastre! Este o sfidare nu doar la adresa României și a românilor, ci a întregii Uniuni Europene ale cărei principii și tratate sunt încălcate! Și nu e prima!

Amintiți-vă de Legea minorităților care interzice practic învățământul în limba maternă pentru comunitatea românească din Ucraina. Războiul cu Federația Rusă nu poate fi folosit ca scuză pentru aceste acțiuni anti-românești!

România trebuie să suspende orice formă de sprijin pentru Ucraina până când Kievul se conforma convențiilor internaționale privind Delta Dunării. Cu astfel de comportamente Ucraina nu are ce căuta în Uniunea Europeană! Să învețe întâi să se comporte ca stat european înainte de a cere să devină membru al Uniunii Europene!

ADVERTISING

În UE ne respectăm vecinii și ne onorăm obligațiile din convențiile europene și internaționale. Ucraina încă nu a înțeles acest lucru!!!”- aceasta este postarea originală a deputatului Alin Chirilă, pe care o puteţi vedea în această captură de ecran.

Postare-Alin-Chirila

Ulterior, deputatul a scos din postare fraza referitoare la suspendarea ajutorului acordat statului vecin invadat de ruşi.

postare-2-Alin-chirila

Cu o reacţie a venit şeful său de partid, care nici nu a auzit de el.

„Este cel mai mare grup parlamentar. Oamenii au dreptul să aibă opinii. Din punctul meu de vedere, a avut o opinie greșită, dacă a avut această opinie și nu știu despre cine vorbiți. Nu se pune în balanță ajutorul pe care trebuie să-l facem și umanitar și economic, și nu numai, Ucrainei cu situația de la canalul Bâstroe”, a afirmat Ciolacu, citat de Digi24.

ADVERTISING

Amintim că ieri ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Ihor Prokopchuk, a fost invitat, din dispoziţia lui Bogdan Aurescu, la sediul MAE pentru o discuţie cu secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota.

I s-a cerut ambasadorului să clarifice cât mai curând diferenţa de poziţionare a Ucrainei între precizările de presă emise în cursul zilei de sâmbătă, că nu efectuează decât lucrări de întreţinere pe canalul navigabil al Dunării, şi informaţiile publicate de către Ministerul Comunităţilor, Teritoriilor şi Dezvoltării Infrastructurii, conform cărora pe canalul Bâstroe adâncimile de navigaţie au ajuns la 6,5 m, de la 3,9 m cât ar fi fost la debutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Ambasadorul Ucrainei a arătat că ţara sa nu desfăşoară activităţi de dragare care au ca scop adâncirea căii de navigaţie, ci doar activităţi de natură operaţională menite a asigura navigabilitatea până în portul Izmail şi că partea ucraineană a propus organizarea în perioada următoare a unei reuniuni tehnice între ministerele responsabile.

În chestiunea Bâstroe care a inflamat în aceste zile opinia publică, s-a pronunţat tot ieri şi Marcel Ciolacu, tot cu o postare destul de vehementă:

"Lucrările de pe Canalul #Bâstroe trebuie să înceteze ACUM!

Statul și poporul român au fost solidari și au ajutat, la greu, Ucraina.

Poporul român însă nu acceptă să rămână fără această minune a naturii care este Delta Dunării!

Vreau să fiu foarte clar: minciunile, manipulările și minimalizarea problemei trebuie să înceteze!

Autoritățile române trebuie să ia decizii rapide pentru ca lucrările de pe Bâstroe să înceteze imediat și situația să revină la normal.

Vom face apel la toate convențiile internaționale, bilaterale și la toate forurile pentru cauza Deltei Dunării!

Ne vom proteja, cu toate forțele, moștenirea generațiilor următoare!"


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇