Trump tot nu vrea să accepte că nu va mai fi președintele SUA. Primește o lovitură dură în Pennsylvania, dar face noi mutări în Georgia și Michigan

Trump tot nu vrea să accepte că nu va mai fi președintele SUA. Primește o lovitură dură în Pennsylvania, dar face noi mutări în Georgia și Michigan

Eforturile de până acum ale lui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale, despre care criticii săi afirmă că este un fapt fără precedent în istoria SUA, au avut până acum prea puţin succes în instanţe sau în teren. Cu toate astea, președintele încă în exercițiu continuă demersurile.

Trump încearcă să obţină un nou mandat de preşedinte al Statelor Unite contestând în instanţe rezultatele alegerilor în mai multe state şi susţinând că scrutinul a fost marcat de fraude pe scară largă. El nu a reuşit deocamdată să dovedească acuzaţiile.

Cererea de anulare a voturilor prin corespondenţă în Pennsylvania a fost anulată

Un judecător federal a respins sâmbătă un proces intentat de echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump, care a încercat să anuleze milioane de voturi prin corespondenţă în Pennsylvania, potrivit Agerpres.

Judecătorul districtual Matthew Brann din Williamsport, Pennsylvania, a descris cazul drept "argumente juridice forţate, nefondate şi acuzaţii speculative".

Brann a adăugat că "nu are autoritatea de a elimina dreptul de vot chiar şi al unei singure persoane, cu atât mai puţin a milioane de cetăţeni".

Judecătorul Matthew Brann a decis că echipa de campania a lui Trump nu a reuşit să demonstreze că au existat fraude ale voturilor pe scară largă la alegerile din 3 noiembrie, pe care republicanul Donald Trump le-a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

ADVERTISING

Procesul, condus de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a încercat să oprească oficialii să certifice victoria lui Joe Biden în acest stat, argumentând că unele comitate au permis în mod greşit alegătorilor să remedieze erorile pe buletinele de vot.

"Le-am spus tuturor celor care vor asculta: aceste procese sunt nefondate", a declarat pe Twitter procurorul general al statului Pennsylvania Josh Shapiro după aflarea deciziei.

Acest proces este unul din zecile intentate de Trump şi aliaţii săi republicani în urma alegerilor. Totodată, ei urmăresc să invalideze sau să modifice rezultatele prin renumărarea buletinelor de vot şi presiuni directe asupra parlamentarilor în mai multe state.

Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a furnizat dovezi pentru acuzaţiile de fraudă electorală coordonată pe scară largă.

ADVERTISING

Trump cere renumărarea voturilor în Georgia

De altfel, echipa de jurişti a preşedintelui american în exercițiu a cerut sâmbătă încă o renumărare a voturilor în statul Georgia, transmite dpa, citată de Agerpres.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, şi secretarul de stat Brad Raffensperger - ambii republicani, ca şi preşedintele - au certificat independent rezultatele după prima renumărare, încheiată joi.

Demersul a confirmat victoria democratului Joe Biden, care a obţinut în acest stat cu peste 12.000 de voturi mai mult la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Deoarece diferenţa este mai mică de 0,5% din numărul total de voturi, legea din Georgia îi permite candidatului învins să solicite o nouă numărătoare.

ADVERTISING

Nouă mutare a lui Trump și în Michigan: Va fi arătată o fraudă masivă la vot

O mutare a fost făcută și în Michigan, unde Partidul Republican a cerut în mod oficial amânarea cu 14 zile a certificării rezultatului votului, pentru efectuarea unui audit în comitatul Wayne, care include oraşul Detroit, unde alegătorii s-au exprimat cu o largă majoritate în favoarea democratului Joe Biden, potrivit News.ro.

În aceasta regiune populaţia este în cea mai mare parte de culoare.

Scrisoarea cere verificarea tuturor voturilor din comitat, făcând referire la ”nereguli” care nu au fost luate în considerare.

Doi parlamentari republicani proeminenţi din Michigan, care au mers vineri la Casa Albă pentru a se întâlni cu Trump, la invitaţia acestuia, au declarat că nu au informaţii care ar schimba rezultatul alegerilor în acest stat.

”Ca lideri ai legislativului, vom respecta legea şi vom urma procesul normal în privinţa electorilor din Michigan”, au afirmat liderul majorităţii din Senat, Mike Shirkey, şi liderul Camerei Reprezentanţilor, Lee Chatfield, într-un comunicat comun.

Trump a declarat sâmbătă că presa interpretează greşit comunicatul, în care cei doi au mai spus că au încredere în evaluarea procesului electoral din Michigan.

Trump a scris pe Twitter: ”Va fi arătată o fraudă masivă la vot”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇