Supărare mare în PNL, după ce Cîțu le-a dat pesediştilor funcția de prefect de Iași

Supărare mare în PNL, după ce Cîțu le-a dat pesediştilor funcția de prefect de Iași

E supărare mare în PNL Iaşi după ce conducerea centrală a partidului a cedat PSD funcţia de prefect în capitala Moldovei.

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a adoptat, duminică, o rezoluţie referitoare la modul în care conducerea partidului a negociat postul de prefect al judeţului.

Prin urmare, fiiliala judeţeană a organizaţiei liberale reiterează întreaga susţinere pentru actualul prefect al judeţului Iaşi, Marian Grigoraş. Liberalii organizaţiei îi cer preşedintelui partidului, Florin Cîţu, să refacă negocierile, deoarece nu a fost respectată înţelegerea iniţială.

„Luând act de recentele informaţii apărute în mass-media, BPJ al PNL Iaşi constată că principiile negocierii stabilite în interiorul Partidului Naţional Liberal au fost încălcate şi solicită preşedintelui partidului care a condus si conduce echipa de negociere remedierea modului în care postul de prefect al judeţului Iaşi a fost negociat de către PNL.

ADVERTISING

În discuţiile interne s-a insistat şi solicitat ca mandatul de prefect să revină formaţiunii politice care deţine conducerea Consiliului Judeţean Iaşi, datorită caracterului echitabil şi a conservării relaţiei de armonie şi echilibru între instituţii.

Din păcate, aceste mandate au fost negociate arbitrar, constatând că în alte judeţe cu o situaţie similară, mandatul de prefect a fost revendicat de PNL, acolo unde partidul deţine Consiliul Judeţean”, arată un comunicat de presă al PNL Iaşi. 

Conform sursei citate, „niciodată în istoria recentă, instituţiile ieşene nu au avut o relaţie mai strânsă, mai coagulată, ca în perioada de activitate a prefectului Marian Grigoraş, un excelent mediator al acestora”.

ADVERTISING

„În acest moment, instituţiile ieşene conclucrează eficient, relaţia cu primăriile este una echilibrată, iar realitatea din teritoriu este transmisă în mod corect instituţiilor guvernamentale în vederea identificării celor mai bune măsuri.

De asemenea, dialogurile cu reprezentanţii societăţii civile, sindicate, ONG-uri, sunt eficiente şi produc rezultate. Instituţia Prefectului Iaşi a fost depolitizată în guvernarea liberală, iar prefectul promovat de PNL nu este membru de partid şi a fost un exemplu de reprezentant al Guvernului în teritoriu, echidistant, onest, un exemplu pentru administraţie, apreciat chiar şi de către primarii PSD sau USR.

ADVERTISING

Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi are o conducere apolitică, profesionistă, cu experienţă administrativă şi având o ţinută morală şi profesională ireproşabilă. Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi este un model de administraţie echidistantă şi transparentă, deschisă comunicării şi colaborării”, mai indică sursa menţionată.

Astfel, filiala judeţeană a PNL Iaşi reiterează întreaga susţinere pentru actualul prefect al judeţului Iaşi, Marian Grigoraş (foto).

„Pe cale de consecinţă, atragem atenţia conducerii centrale să ia act de această rezoluţie şi să caute soluţii de îndreptare a situaţiei pe care o semnalăm astăzi.

În caz contrar, există riscul atingerii unui fir roşu între relaţia filialei judeţene a PNL Iaşi şi conducerea centrală a Partidului Naţional Liberal şi afectării încrederii noastre în politica de conducere a partidului”, conchide sursa amintită.

Chiar Florin Cîţu spunea pe 8 decembrie că s-a decis la nivelul coaliţiei ca acolo unde există preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va şi prefect de la acelaşi partid.

Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice, care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie - secretar de stat şi aşa mai departe”, a explicat Cîţu.  

Preşedintele liberalilor a mai spus, despre excepţiile de la această regulă, că acestea trebuie mai întâi discutate, iar apoi vor fi anunţate.  

Săptămâna trecută s-au încheiat negocierile pentru numirea prefecţilor între PSD şi PNL.

PSD va avea 20 de prefecţi în judeţele: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇