Soția ministrului PSD de la Economie face grevă alături de profesori. Ce salariu are și cum explică Spătaru

Soția ministrului PSD de la Economie face grevă alături de profesori. Ce salariu are și cum explică Spătaru

Soţia ministrului Florin Spătaru, pus de PSD la Economie, face grevă alături de cadrele didactice. Beatrice Butucescu este profesor la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galaţi.

În declaraţia de avere din iunie 2022 (cea mai recentă), ministrul a precizat că soţia a încasat un salariu de 52.450 de lei în anul precedent, ceea ce înseamnă 4.370 de lei pe lună.

Pe de altă parte, ministrul a încasat venituri de peste 300.000 de lei de la Damen Workforce România și 14.616 lei pentru ultima luna din 2021 ca ministru al Economiei.

ADVERTISING

Cei doi dețin două case de locuit în Galați, una de 94 mp, iar alte de 211 mp. În plus, aceștia mai dețin trei terenuri intravilane, agricole și extravilane cu o suprafață cumulată de peste 20.000 de mp.

Ministrul Spătaru are şi bijuterii și obiecte de artă estimate la 35.000 de euro, peste 300.000 de lei în conturi curente și depozite și 1.000 de acțiuni la Electrica SA.

În aceste condiţii, soţia face grevă alături de colegi, însă nu numai pentru salarii decente.

Iată ce explicaţie a dat ministrul azi:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Cunosc problematica educaţiei, pentru că soţia mea lucrează în domeniul educaţional.

Nu vorbim doar de salarizare, pentru că lista revendicărilor în această grevă e mult mai mare - şi cred că ar trebui discutată corespunzător, pentru că aici vorbim de subfinanţare, vorbim de statutul profesorilor, vorbim de mult mai multe lucruri decât salarizare.

Soţia mea nu face grevă pentru a creşte salariile, ci pentru că în educaţie avem nevoie de o transformare tocmai pentru a ne pregăti pentru viitor. Copiii nu trebuie să sufere.

ADVERTISING

Asta este foarte important şi, tocmai de aceea, încurajarea dialogului şi a discuţiilor între Guvern şi sindicate trebuie să fie o prioritate, pentru că suntem în situaţia în care am trecut peste o perioadă pandemică, am făcut cursuri online, sunt generaţii care au goluri în educaţie, care trebuie acoperite", a susţinut Spătaru, citat de Agerpres.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇