Soluție pentru eliminarea pensiilor speciale: Să numim alți oameni la CCR

Soluție pentru eliminarea pensiilor speciale: Să numim alți oameni la CCR

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că pensiile speciale vor fi eliminate, însă acest lucru s-ar putea întâmpla doar cu alți judecători constituționali.

„Nu putem noi ca Guvern să ne angajăm la ceva ce încalcă o decizie a CCR. Dar, dacă tot m-ați provocat, merg mai departe și o să spun că este complet anormal să se decidă de către judecători nivelul pensiei și propunerea pe care o să o fac partidului din care fac parte – USR PLUS – că în viitoarele numiri la CCR trebuie să ținem cont de opinia lor pe acest subiect. Eu nu o să recomand niciodată să fie numit cineva la CCR dacă menține această opinie aberantă că nu se poate umbla la pensiile speciale.

ADVERTISING

Dacă CCR este un obstacol în reformarea pensiilor speciale, atunci trebuie să numim în viitor alți oameni la CCR, care să schimbe această opinie. Este foarte simplu.

Deocamdată starea de fapt este că avem aceste decizii ale CCR pe care trebuie să le respectăm. Eu sper ca pe viitor să se schimbe această formulă aberantă prin care se declară un drept constituțional un nivel al pensiei, pentru că e anormal pentru alți pensionari care nu beneficiază”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Ghinea a promis că va face tot ce ține de el pentru a elimina „această barieră constituțională” și a elimina pensia „nesimțită și nemeritată”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇