Ghinea promite că salariul minim va ajunge la 3.000 de lei în 2026

Ghinea promite că salariul minim va ajunge la 3.000 de lei în 2026

Salariul minim va fi de 3.000 de lei în 2026, a anunțat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Salariul minim va fi astfel, peste 5 ani, similar celui care este astăzi în construcții.

Ghinea a spus, în conferința de presă în care a prezentat PNRR, că se va elimina, în următorii 5 ani, discrepanța existentă între salariul minim din construcții și salariul minim în general, ultimul urmând să ajungă la 3.000 de lei.

Asta este prezumția de la care plecăm, că în 5 ani se va ajunge acolo (la 3.000 de lei – n.r.), astfel încât să nu mai avem discrepanță între construcții și restul lumii. Acesta este scenariul pe care lucrăm”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

ADVERTISING

Întrebat de jurnaliști cum va fi posibil acest lucru, Ghinea a răspuns: „Nu uitați că avem cea mai mare creștere economică din UE și pe scenariile FMI și ale Comisiei vom continua să le avem și vorbim de 2026”.

Potrivit acestuia, salariul minim nu va fi crescut „pe bază ad hoc”, ci va fi legat de creșterea economică.

Vom avea o formulă fixă de creștere a salariului minim”, a mai spus ministrul.

În ianuarie 2021, salariul minim brut era de 2.300 de lei, respectiv 1.386 de lei „în mână“, cu 40 de lei mai mult decât în 2020.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇