Moțiunea împotriva lui Budăi a fost amânată ca Parlamentul să marcheze cu întârziere un an de război

Moțiunea împotriva lui Budăi a fost amânată ca Parlamentul să marcheze cu întârziere un an de război

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni luni în şedinţă comună pentru a marca un an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Şedinţa comună este programată să înceapă de la ora 17.00. Decizia a fost luată sâmbătă de Birourile permanente reunite.

Potrivit programului stabilit, în cadrul şedinţei solemne vor avea loc intervenţii din partea grupurilor parlamentare, 5 minute pentru fiecare grup parlamentar reunit şi 2 minute pentru deputaţii şi senatorii neafiliaţi.

ADVERTISING

Tot luni era programată dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, însă aceasta a fost amânată, după ce ministrul a informat conducerea Parlamentului că avea programată deja o vizită în Spania.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat vineri în al doilea an, fără să se întrevadă un final pentru acest conflict care a ucis deja zeci de mii de oameni, a distrus oraşe şi localităţi, a forţat milioane de persoane să fugă şi a adus o tensiune de Război Rece în relaţiile internaţionale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vladimir Putin a ordonat o invazie la scară largă asupra Ucrainei la 24 februarie anul trecut, cu scopul de a cuceri rapid capitala Kiev şi de a răsturna guvernul proeuropean, dar aceste speranţe au fost spulberate de o apărare acerbă, precum şi de gafe militare care au pus piedici Moscovei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇