Scandal în USR - Bulai vs Goțiu: ”Omul e mai important decât broaștele, gândacii sau șoarecii de câmp”

Scandal în USR - Bulai vs Goțiu: ”Omul e mai important decât broaștele, gândacii sau șoarecii de câmp”

Vicepreședintele USR Iulian Bulai l-a criticat dur pe colegul său de partid, senatorul Mihai Goțiu, pentru că a poziționat grupul parlamentar împotriva Autostrăzii A8. El îi transmite că omul e mai important decât broaștele, gândacii, păianjenii sau șoarecii de câmp.

„Senatorul Goțiu trebuie să își asume greșeala lui și să facă un pas în spate. Mihai Goțiu a greșit când a poziționat grupul parlamentar USR de la Senat împotriva Autostrăzii A8 din Moldova. Grupul parlamentar USR Senat avea decis un vot pentru, Goțiu a dat îndemn de vot de abținere. A greșit pentru că nu s-a consultat cu colegii din Moldova, a greșit când a prezentat antitetic investițiile în autostrăzi, A8 și interesul pentru mediu”, a scris pe Facebook Iulian Bulai.

Milioane de români, condamnați la sărăcie

El punctează că Mihai Goțiu nu trăiește în singura zonă a țării unde nu sunt deloc autostrăzi - Moldova.

”Nu ar trebui să aibă opinii exprimate în Senat care împiedică construirea acestora. Fie piedici în chestiuni de mediu, fie piedici în chestiuni de termene necesare pentru execuția A8 în legea autostrăzii A8. Biodiversitatea este importantă. Libelulele, broaștele, gândacii, nuferii, șoarecii de câmp și păianjenii sunt importanți. Dar nu mai importanți decât omul.

Iar acest lucru a fost ignorat de colegul Goțiu, care prin împiedicarea acestor investiții, izolează în continuare milioane de români din cauza lipsei de infrastructură rutieră în Moldova și îi condamnă la sărăcie”, a adăugat Bulai.

Reacția USR după ce Orban a spus că DNA-ul Pădurilor este o ”nebunie”

USR, un partid luat ”pe persoană fizică”

Iulian Bulai cere schimbarea lui Goțiu din Comisia de politici publice a Alianței USRPLUS.

Nu am încredere că viitorul nostru și viitorul investițiilor în infrastructura rutieră în țară sunt pe mâini bune prin prezenta lui Goțiu în această comisie”, a mai arătat Iulian Bulai.

El mai apreciază că „episodul nefericit de la Senat face parte din perioada de maturizare a USR”.

Nimeni și niciodată nu va putea lua acest partid pe persoană fizică. Acest lucru a fost făcut de senatorul Mihai Goțiu. Va trebui să își asume acest lucru și trebuie să suporte consecințele. Construirea autostrăzilor din Moldova este mai importantă decât orice găselniță de-ale lui Goțiu (..) Am susținut de la începutul mandatului meu nevoia autostrăzilor în Moldova. Nu voi face niciodată niciun compromis în acest sens”, a conchis vicepreședintele USR, anunțând că va ”îndrepta acest vot când legea va ajunge la Camera Deputaților”.

https://www.facebook.com/bulaiiulian2016/posts/3091261347661156?__xts__%5B0%5D=68.ARBw9zrWl3fC-MSrosY_wr8zOmWwo5pKcSvsTa84vChkO1PRWGfIpGjw2rxSgQgzvsHItiyuTZow6mGi-xV8QqSFfS_Ii2qbtmFvV5OD9ca2Jj4ndN6QgIBWWwQa_EKwa1LGMeDkOmL4avLwISxCfwluvmnPJ2d4b_sjXQj-Xs7a0jNXht4Z8_1QbGmOeIeqY5mw0kCWMXOO2WdaOvguCgB69ERMhLTVOiVl7veICdNkpCihJdoBuVvOllFinGP602eUIckoPs2YSrBLXqc_KAVo4_eHD8g66GMQA7oPP5dWb52F0dW5zuGoXmfETyPEzuQ4RmbUP1Qu0oXnFbvZEQ&__tn__=-R

Senatul a adoptat, marţi, proiectul privind Ordonanţa de urgenţă 105/2020 pentru completarea Legii 291/2018 referitoare la aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi - Târgu Mureş, Autostrada Unirii, iar mai mulți senatori USR s-au abținut. Proiectul merge la Camera Deputaților, decizională.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇