Scandal în Parlament. Deputații USR l-au găsit pe Predoiu la o ședință la PSD și au fost dați afară (Video)

Scandal în Parlament. Deputații USR l-au găsit pe Predoiu la o ședință la PSD și au fost dați afară (Video)

Ședința de plen de luni de la Camera Deputaților a întârziat pentru că parlamentarii PSD, deși prezenți în Parlament, se reuniseră într-o ședință cu ministrul Justiției, liberalul Cătălin Predoiu. Acest lucru a fost descoperit de mai mulți deputați USR, în frunte cu liderul de grup Ionuț Moșteanu, care s-au dus să-și caute colegii care întârziaseră cu jumătate de oră la plen.

Cum au intrat pe ușă cei de la USR, social-democrații au început să țipe la ei să iasă afară: „Dar lăsați-ne să ținem ședința. Hai, afară, afară! Ieșiți afară, hai afară cu circul”.

ADVERTISING

La ieșirea din sală, Moșteanu a vorbit cu jurnaliștii.

„E 16:30. Ședința de plen trebuia să înceapă la ora 16:00. De jumătate de oră stăm să se hotărască acești oameni pe niște amendamente pe care ei le vor trecute pe repede-înainte. Și mi se pare inacceptabil acest lucru, am venit să le spunem acest lucru: să vină în plen. Plenurile și comisiile sunt locurile în care se exercită puterea parlamentară, nu în spatele ușilor închise.

Noi ne ducem înapoi la plen. Le cer din nou pesediștilor, și peneliștilor, că nici ei nu erau acolo, să discutăm și să dezbatem în plen, nu în spatele ușilor închise.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La grupul PSD e ministrul Justiției, dl Predoiu, fără nicio legătură cu programul parlamentar. Eu înțeleg coaliția de guvernare, dar discuțiile din coaliție se fac în coaliție. În Parlament trebuie să respectăm un program pe care acești oameni de la PSD și dl Predoiu îl ignoră”, a spus Moșteanu.

Cel mai probabil, social-democrații se consultau cu ministrul Justiției pe tema pragului pentru abuzul în serviciu. Acum se vehiculează ca suma să fie echivalentul a două salarii medii brute, nu 9.000 de lei cum propusese Predoiu.

Am mers peste PSD-iști să îi chem la muncă. Au întârziat ședința plen, s-au baricadat la partid, unde vor să decidă pragul de hoție. Totul în spatele ușilor închise. Acest lucru este inacceptabil.

Publicată de Ionuț Moșteanu pe Luni, 3 aprilie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇