România o felicită pe Maia Sandu. Mesaje de la MAE, Iohannis şi Cîţu

România o felicită pe Maia Sandu. Mesaje de la MAE, Iohannis şi Cîţu

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi Ministerul de Externe de la Bucureşti s-au grăbit de dimineaţă să o felicite pe Maia Sandu pentru victoria la alegerile parlamentare de duminică.

Rezultatul alegerilor din Republica Moldova este o victorie a democrației, ce marchează un pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil, transmite MAE, care salută victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene.

„România felicită cetățenii Republicii Moldova pentru votul exprimat și salută victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

ADVERTISING

Este o victorie a democrației, ce marchează un pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova, proces pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără rezerve”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Eforturile în direcția avansării parcursului european, mai ales prin implementarea reformelor cuprinse în Acordul de Asociere încheiat cu UE, rămân „unica garanție a asigurării dezvoltării Republicii Moldova și a prosperității pentru toți cetățenii săi”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Cetățenii Republicii Moldova s-au exprimat în mod clar, prin votul lor, în favoarea consolidării statului de drept, accelerării și eficientizării luptei împotriva corupției și construirii unor instituții democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul lor.

Eforturile în direcția avansării parcursului european, mai ales prin implementarea reformelor cuprinse în Acordul de Asociere încheiat cu Uniunea Europeană, rămân unica garanție a asigurării dezvoltării Republicii Moldova și a prosperității pentru toți cetățenii săi.

ADVERTISING

România exprimă speranța formării cât mai rapid posibil a unui Guvern care să susțină abordarea pro-europeană și să continue, în mod susținut, procesele de reformă. Ca și până acum, România va fi alături de Republica Moldova pe acest drum în baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și a comunității de limbă, cultură și istorie, inclusiv în ceea ce privește continuarea proiectelor în beneficiul direct al cetățenilor și în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova”, adaugă MAE.

Mesajele lui Iohannis şi Cîţu

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a felicitat poporul de peste Prut şi pe Maia Sandu, într-un mesaj pe Twitter:

"Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări @sandumaiamd pentru curaj, perseverență și viziune!

România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor și parcursului european!"

Cât despre premier, Florin Cîţu a spus două vorbe înainte de reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România: "Am felicitat-o pentru scorul important pe care l-a obținut ieri. Îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova și îi asigur că România este alături de ei în acest proces de reformă”.

Amintim că Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), care a fost condus de actualul președinte moldovean Maia Sandu, a obţinut 52,50% dintre voturi în urma alegerilor parlamentare anticipate. După redistribuirea mandatelor, PAS va avea 60-61 parlamentari din totalul de 101, preconizează specialiştii.

Iată cum au decurs alegerile de duminică din Republica Moldova

Vezi şi cum a reușit partidul Maiei Sandu să obțină de unul singur majoritate parlamentară la Chișinău


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇