Robert Negoiță depune plângere penală împotriva prefectului Capitalei care l-a suspendat de la primărie

Robert Negoiță depune plângere penală împotriva prefectului Capitalei care l-a suspendat de la primărie

Robert Negoiţă a declarat, joi, la Parchetul General, că depune o plângere penală împotriva prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, pe care îl acuză că l-a suspendat repede din funcţia de primar al Sectorului 3, după ce a plecat de la PSD, în timp ce viceprimarul trecut de la ALDE la PSD a fost lăsat încă o lună.

„Am venit la Parchetul General să depun o plângere penală împotriva prefectului municipiului Bucureşti. Este o plângere penală de abuz în serviciu.

Trebuie să răspundă în faţa procurorilor, să le explice de ce pe fix aceeaşi speţă, în fix aceeaşi instituţie, eu, care am plecat de la PSD, mă suspendă imediat, iar doamna viceprimar, care pleacă de la ALDE la PSD, e lăsată până acum, în sfârşit, au suspendat-o zilele trecute. De ce cu o întârziere de o lună aproximativ?

ADVERTISING

Cred că e nevoie ca domnul prefect să răspundă la această întrebare - de ce aceste două unităţi de măsură", a spus candidatul din partea Alianţei Pro Bucureşti 2020 la Primăria Sectorului 3 într-un clip video postat, joi, pe Facebook.

https://www.facebook.com/Robert.Negoita/videos/357218795427583

De asemenea, el a afirmat că prefectul municipiului Bucureşti ar trebui să răspundă şi ce legătură are cu ”mafia retrocedărilor ilegale din Sectorul 3”.

"Le face jocul şi le urmăreşte interesele (…), de aceea, m-au şi suspendat pe mine, de aceea, mi-au şi închis biroul, să nu mai am acces la calculator să urmăresc procesele, să urmăresc înfăţişările, termenele şi toate cele", a mai declarat Robert Negoiţă.

ADVERTISING

El a susţinut că prefectul municipiului Bucureşti face politică.

"Un înalt funcţionar public nu trebuie să facă nici politică şi nici să facă jocurile unei structuri mafiote, aşa cum e mafia retrocedărilor ilegale, care a activat mai ales în Sectorul 3 (…) Discutăm de fix aceeaşi speţă în aceeaşi instituţie, cu acelaşi prefect. De ce faci aceeaşi suspendare la o distanţă de aproximativ o lună? Adică, fix cât să îţi faci jocurile, fix cât să influenţezi anumite chestiuni în instituţia Primăriei Sectorului 3", a afirmat Robert Negoiţă.

ADVERTISING

Videoclipul este însoţit de un text în care Robert Negoiţă se referă la un blat PNL-PSD în Sectorul 3.

"Demascăm blatul PNL-PSD de la Sectorul 3. Depun plângere penală faţă de abuzurile comise de prefectul liberal", a postat Robert Negoiţă.

Robert Negoiță a fost suspendat după două săptămâni

Potrivit unui ordin al prefectului Capitalei din 31 august, se constată încetarea de drept la data de 19 august a mandatului de primar al Sectorului 3 al lui Robert Negoiţă, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile locale din 27 septembrie pentru funcţia de primar al Sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat şi a fost ales primar la alegerile locale din 2016.

Robert Negoiţă anunţa pe 31 august că intenţionează să conteste în instanţă ordinul de prefect în baza căruia a fost suspendat din funcţia de primar al Sectorului 3.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇