Renate Weber răspunde PNL. Anunță că nu poate beneficia de pensie specială, pentru că nu îndeplinește condițiile

Renate Weber răspunde PNL. Anunță că nu poate beneficia de pensie specială, pentru că nu îndeplinește condițiile

Actualul Avocat al Poporului, Renate Weber, nu poate beneficia de pensie specială, întrucât nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de legea sistemului unitar de pensii publice, pe considerentul că nu are un stagiu de cotizare de 15 ani la sistemul public de pensii, spun reprezentanţii instituţiei conduse chiar de aceasta.

Pentru a putea beneficia de pensie de serviciu/specială, Avocatul Poporului trebuie să aibă un stagiu minim de cotizare la sistemul public de pensii de 15 ani, conform art. 2 lit. c) şi art. 53 alin. (2) din Legea nr. 263/2010, au precizat, marţi, reprezentanţii instituţiei, într-un comunicat de presă.

Renate Weber, pe muchie de cuțit. Va fi înlocuită cu Peter Eckstein Kovacs cum vrea PNL sau PSD va reuși s-o păstreze Avocat al Poporului?

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Avocatul Poporului în funcţie, doamna Renate Weber, NU îndeplineşte condiţiile prevăzute de legea sistemului unitar de pensii publice, pe considerentul că nu are un stagiu de cotizare de 15 ani la sistemul public de pensii.

Doamna Renate Weber, în calitate de avocat în Baroul Bucureşti, a contribuit la constituirea fondurilor de pensii din cadrul Casei de Asigurări a Avocaţilor. Prin urmare, doamna Renate Weber este exclusiv beneficiara unei pensii plătite din fondurile Casei de Asigurări a Avocaţilor (instituţie de drept privat)”, scrie în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, în aceste condiţii, orice alte prevederi speciale referitoare la dreptul de pensie al lui Renate Weber sunt inaplicabile.

PNL a depus luni, la conducerile celor două Camere ale Parlamentului, solicitarea de sesizare pentru convocarea Comisiilor juridice în vederea revocării lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, considerând că aceasta, prin acţiunile sale, şi-a depăşit competenţele legale.

Liberalii îi mai impută lui Weber ”existenţa unui grav conflict de interese generat de acţiunea Avocatului Poporului în sprijinul blocării intrării în vigoare” a legii de impozitare a pensiilor speciale, în condiţiile în care Avocatul Poporului este beneficiar al pensiei de serviciu şi deci vizat direct de lege.

Care este procedura numirii şi revocării din funcţie a Avocatului Poporului