Reacția PSD la discursul lui Iohannis: Să facă apel la Guvernul Orban să nu mai fure. Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluții

Reacția PSD la discursul lui Iohannis: Să facă apel la Guvernul Orban să nu mai fure. Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluții

PSD a reacționat, joi, prin vocea purtătorului de cuvânt Lucian Romașcanu, la discursul președintelui Klaus Iohannis, afirmând că românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluții concrete.

Romașcanu consideră că singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă acum președintele este față de Guvernul Orban, să nu mai fure și să renunțe la abuzuri.

„Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă acum președintele este față de Guvernul Orban, să nu mai fure, să renunțe la abuzuri și să guverneze pentru români și nu doar pentru propriile interese electorale.

ADVERTISING

Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluții concrete. Apreciem deschiderea de acum a președintelui Iohannis spre dialog, dar este prea puțin și prea târziu”, a declarat Lucian Romașcanu, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că oricât încearcă Iohannis să dea vina pe greaua moștenire, nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său.

„Indiferent cât de mult încearcă președintele să dea vina pe toată lumea, pe români, pe clasa politică, pe Parlament, pe greaua moștenire, Klaus Iohannis nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de jaful făcut în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferințele provocate românilor lăsați în afara spitalelor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PSD spune că Parlamentul muncește să corecteze Legea carantinării și izolării

În ceea ce privește Legea carantinării și izolării, Romașcanu spune că Parlamentul muncește să corecteze ”toate încălcările flagrante de drepturi şi libertăţi propuse de guvernul dvs.”

Purtătorul de cuvânt al PSD îl întreabă pe Iohannis dacă ar promulga actul normativ, în forma propusă de Executiv.

Domnule preşedinte, ce ar însemna să vă ajungă la promulgare proiectul guvernului PNL privind carantina şi izolarea? Aţi promulga aşa ceva? Astăzi în Parlament exact de acest lucru ne ocupăm, muncim să corectăm toate încălcările flagrante de drepturi şi libertăţi propuse de guvernul dvs.”, a mai spus Romaşcanu, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Iohannis a făcut apel la Parlament să adopte proiectul de lege privind carantina

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, de la ora 13:00, o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

El a făcut apel la Parlament să adopte proiectul de lege al Guvernului privind carantina. Plenul Camerei Deputaților urmează să voteze, azi, acest proiect.

Președintele a vorbit timp de 17 minute despre cum autoritățile au gestionat criza COVID-19 în starea de urgență, acum două luni, însă nu a făcut nicio referire la recordurile de cazuri noi înregistrate săptămâna aceasta.

Bilanț coronavirus. Record absolut în România. Am trecut de 600 de noi cazuri pe zi (Infografice)

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, joi, că în ultimele 24 de ore, în România, s-au înregistrat 614 cazuri noi de coronavirus. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o zi, de la debutul pandemiei în România.

Citește și: Cum își sabotează singur președintele Iohannis mesajul, în cel mai greu moment al României postdecembriste


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇