Reacția PSD după ce tribunalul obligă partidul să publice contractele cu presa

Reacția PSD după ce tribunalul obligă partidul să publice contractele cu presa

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a declarat, marţi, după ce Tribunalul Bucureşti a decis că formaţiunea trebuie să prezinte contractele cu presa, că în momentul în care vor vedea decizia instanţei şi motivarea se vor conforma.

”Întotdeauna respectăm deciziile instanţelor, este normal să fie aşa şi bănuiesc că în momentul în care vom vedea decizia instanţei şi motivarea vom proceda în consecinţă. Se vede atitudinea PSD faţă de deciziile instanţelor. Noul PSD este într-o schimbare profundă”, a spus Radu Oprea, în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

ADVERTISING

El a precizat că a fost o decizie a partidului şi partidul a răspuns la întrebarea pe care jurnalistul a transmis-o. 

”Felul în care au interpretat colegii mei, că sunt în spate nişte contracte comerciale şi anumite clauze din aceste contracte care nu pot fi făcute publice, fără ca părţile să dorească acest lucru, şi de aici răspunsul pe care l-am dat. Dacă instanţa a hotărât în consecinţă, vom vedea care e decizia instanţelor şi vom răspunde”, a arătat Oprea. 

Întrebat dacă PSD plăteşte şi jurnalişti „la bucată”, Radu Oprea a arătat că nu are această informaţie şi nu a auzit de aşa ceva până acum.

ADVERTISING

PSD a pierdut procesul cu Centrul pentru Inovare Publică, după ce a refuzat să ofere mai multe informaţii de interes public, printre care şi contractele încheiate pentru promovarea în presă. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, ascunde contractele cu presa sub pretextul confidenţialităţii, a transmis marţi Europa Liberă. 

Europa Liberă a dezvăluit că peste 300 de milioane de lei au plecat, în ultimii trei ani, din conturile partidelor pentru promovarea în presă şi propagandă. Lider este PSD, care a devenit un veritabil investitor în presă, după cum au observat analiştii.

ADVERTISING

Suma cheltuită de PSD în 2021 se apropie de 40 de milioane de lei (8 milioane de euro), iar în primele trei luni din 2022, suma se ridică la 12,5 milioane de lei (2,5 milioane euro). Doar în luna martie, social-democraţii au plătit 4,4 milioane de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇