Rareș Bogdan, despre primarul din Sinaia vizat de Recorder: Dacă ești suficient de inteligent și vorbești cu presa, poți să întorci, poți să faci jujitsu

Rareș Bogdan, despre primarul din Sinaia vizat de Recorder: Dacă ești suficient de inteligent și vorbești cu presa, poți să întorci, poți să faci jujitsu

Rareş Bogdan, prim-vicele PNL, susţine că l-a sfătuit pe primarul din Sinaia, Vlad Oprea, să iasă în faţa jurnaliştilor şi să explice ceea ce dezvăluie ancheta jurnalistică a Recorder despre averea sa: ”Dacă eşti suficient de inteligent şi vorbeşti cu presa, poţi să întorci, poţi să faci jujitsu”.

Rareş Bogdan a fost întrebat, sâmbătă, la Prima TV, dacă PNL va pierde procente la alegeri din cauza reportajului Recorder despre averea primarului din Sinaia, Vlad Oprea.

„Din cauza reportajului actual, lansat tot la început de campanie, niciun punct. (...) Jurnaliştii de acolo nu pot fi acuzaţi de nimic, sunt oameni oneşti şi cunosc pe unii dintre ei şi am citit anchetele lor.

În schimb, partidul care a luat (USR - n.red.), şi am văzut că s-a delimitat Recorder şi îi felicit, partidul care a luat respectivul reportaj şi au băgat în el vreo 800 de mii de euro nu poate fi negat. Asta au făcut. L-au luat şi l-au împins. Nu cu acordul jurnaliştilor, ca să fie clar. Jurnaliştii nu au fost implicaţi în chestiunea asta. Ei l-au dus la 700 de mii de vizualizări, natural, organic. Restul de 600.000 au fost unii care au încercat să...

ADVERTISING

Acum vă spun ceva. Dacă eşti suficient de inteligent şi dacă nu ţi-e frică să vorbeşti, dacă nu fugi de presă, ci vorbeşti cu presa, poţi să întorci, poţi să faci jujitsu”, a afirmat Rareş Bogdan.

El a precizat că l-a sfătuit pe Vlad Oprea să iasă în faţa presei şi să explice acele lucruri.

„Eu le-am spus să iasă, eu le-am spus să iasă, zic, explică. Eu vă spun ce am făcut. La fiecare întrebare (...) eu am răspuns. Am fost cu preşedintele Ciucă în şapte-opt judeţe şi acolo presa vine şi pune întrebări, normal că m-au întrebat, de la Iaşi la Focşani.

Eu am făcut următorul lucru, am luat subiectul respectiv (...) am avut ocazia, că nu ştiu detalii cu case, castele, părăginite sau nu, case mari, case mici, nu le ştiu, că nu ştiu eu unde stă Vlad. În schimb, ştiu altceva”, a afirmat Rareş Bogdan.

El a vorbit despre faptul că Sinaia s-a transformat în bine în mandatele lui Vlad Oprea.

ADVERTISING

„Ştiu că am putut vorbi ca un om care merge de la patru ani în Sinaia şi-şi petrece vacanţele acolo, şi iarna şi vara, despre cum a fost schimbată Sinaia cu 80 de milioane de euro bani europeni în 20 de ani, despre cum există cea mai modernă şcoală, inclusiv piscină are, din România, cu banii europeni exclusivi, la Sinaia, despre cum problema apei, dacă făceaţi un duş într-o vilă, într-o casă, într-un hotel, curgea aşa de zici că erai la picătura chinezească, nu mai există problema asta. Problema canalizării, a apei, problema drumurilor, problema iluminatului stradal.

Şi vă spune un schior cu un copil campion la schi. Mult mai bine ca mine. Mă întrece. De doar 12 ani, campion la schi. Tată, singurul domeniu schiabil real pe care îl are România, să ne înţelegem, este Sinaia, Valea Dorului, Valea Soarelui. Degeaba mă înnebuneşti tu cu Poiana Braşov, că îţi spune un profesionist. El e profesionist. Ăsta este cel mai bun. Tot Vlad Oprea”, a transmis Rareş Bogdan.

ADVERTISING

El a răspuns negativ la întrebarea dacă are un castel prin Franţa şi a adăugat că şi-ar cumpăra pe numele său, nu prin intermediari, dacă ar fi să o facă.

Rareş Bogdan a mai fost întrebat dacă vila de la Sinaia i se pare căbănuţă sau este chiar o vilă.

„N-am văzut. Am văzut doar ce au filmat băieţii de acolo. Nu ştiu, dar vă spun ceva. Dacă e a lui, a mamei şi a surorii şi justifică banii cu care au construit-o, din punctul meu de vedere, nu trebuie să stea toată lumea nici în 20 de metri, nici în 40 de metri.

Unii pot să stea în 400, alţii în 20, alţii în 320, alţii în 25. Fiecare cum consideră şi cum a putut să îşi finanţeze asta. Problema mea este ce-au făcut aceşti oameni”, a mai declarat prim-vicepreşedintele PNL.  

Jurnaliştii de la Recorder au publicat, sub titlul ”Cartelul din Carpaţi”, o investigaţie care îl vizează pe primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, relatând despre proprietăţi deţinute de acesta prin interpuşi, inclusiv un castel în Franţa, despre vila pe care acesta şi-a construit-o în Sinaia, într-o zonă considerată rezervaţie arhitecturală, care beneficiază de drum privat avându-l drept unic utilizator pe Oprea, despre licitaţii trucate, despre implicarea unei firme deţinute în acte de mama edilului în diverse afaceri, despre oameni apropiaţi instalaţi în posturi cheie.

INVESTIGAȚIE. Cartelul din Carpați

Oprea, care a refuzat să discute cu jurnaliştii de la Recorder şi de la Centrul de Investigaţii Media (CIM) pe tot parcursul anchetei jurnalistice, a reacţionat după publicarea acesteia, declarând că nu are nicio afacere care să se fi declanşat datorită poziţiei sale şi că materialul este unul „plătit”, ”un material de campanie”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇