Raluca Turcan: Alături de PSD, niciodată!

Dacă moțiunea PSD ar trece, PNL nu va intra cu social-democrații în niciun Guvern de uniune națională. Cele două partide, spune vicepremierul Raluca Turcan, sunt incompatibile ”în momentul de față”/

“PSD până a ajunge să facă propuneri în materie de guvernare cred că mai are o cale lungă de parcurs pentru credibilizare.

Au lăsat visteria goală, au lăsat România descoperită complet în faţa unei crize de proporţii, au pus gaz pe foc în gestionarea crizei sanitare, au încercat să blocheze acţiunile de gestionare a situaţiei economice printr-un val de populisme în Parlament greu de crezut.

ADVERTISING

Au majoritate în Parlament, dar această majoritate eu sper să nu se regăsească nici la votul de moţiune, nici la un vot de învestire. (…) Alături de PSD niciodată. Nu se pune problema unei alăturări de PSD.

Partidele noastre sunt incompatibile structural la momentul de faţă”, a spus Turcan.

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură ”în jurul mijlocului lunii august”.

 ”Dacă trece, vom parcurge etapele post-moţiune de cenzură, însă aici iarăşi nu pot să nu remarc cum unii îşi permit să pună sare peste o rană uriaşă care există acum în societatea noastră şi peste tot în lume, generată de această criză sanitară.

ADVERTISING

Atunci când vezi nişte oameni care fac eforturi, că găsesc soluţii, că ajută aproape fiecare comunitate, fie că vorbim de angajaţi, de angajatori, de persoane vulnerabile, când vezi că în toată lumea s-a creat o solidaritate indiferent de apartenenţa politică, la noi încearcă să abordeze cu cinism şi pentru o mână de voturi amanetează sănătatea publică”, a spus Raluca Turcan miercuri seară, la Digi24.

Citește și:

PSD spune că nu renunță la moțiunea de cenzură. Care e calendarul și ce Guvern propune

ADVERTISING

Ciolacu anunță că moțiunea de cenzură e în lucru, la Șerban Nicolae. PSD deja își face planuri ce premier îi propune lui Iohannis

Marcel Ciolacu, obligat să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Când o va face și ce riscuri își asumă?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇