Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe spune că Trump ”a întins la maximum nervii multora”: Încă ne revenim după perioada Game of Thrones pe care am traversat-o

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe spune că Trump ”a întins la maximum nervii multora”: Încă ne revenim după perioada Game of Thrones pe care am traversat-o

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a vorbit într-un interviu despre provocările pe care le presupune această funcție, despre tranziția de la administrația lui Donald Trump, dar și despre relația lui Joe Biden și a administrației sale cu jurnaliștii.

Comentariile despre Donald Trump au ajuns pe primele pagini ale ziarelor de peste Ocean.

”Încă ne revenim după perioada 'Game of Thrones' pe care am traversat-o și pe asta se concentrează acum munca noastra - lucru ce nu s-a mai întâmplat în istorie și nici nu o să continue la nesfârșit - să restabilim încrederea și să reafirmăm rolul Guvernului, rolul instituțiilor și al procesului legislativ”, a explicat Psaki, care este la acest moment rolul echipei de comunicare a lui Joe Biden, potrivit CNN.

ADVERTISING

Ea a spus că modul în care s-au desfășurat lucrurile în fosta administrație Trump ”a întins la maximum nervii multora”, așa că Biden și echipa sa de comunicare au trebuit să aibă mereu grijă la tonul folosit.

”Vorbesc de tonul cu care ne adresăm în sala de confetințe. Putem avea opinii diferite și președintele are momente în care nu e de acord cu un set de întrebări sau cu modul în care unele întrebări sunt formulate, însă tonul pe care dă răspunsurile e în sine parte din mesajul pe care îl transmitem țării și lumii.

ADVERTISING

Prețuim presa, rolul ei și importanța de a transmite informații. Poate că nu o facem în cel mai bun mod în fiecare zi, dar tonul este un element foarte important pe care l-am discutat și rolul pe care îl are în recâștigarea încrederii”, a spus Psaki.

Relația lui Biden cu presa și cum vede Casa Albă Twitter-ul

Pe Joe Biden ea îl descrie ca pe un ”povestitor”, care ”mereu urmărește ca veștile să ajungă la oameni și ne testează dacă transmitem mesajele într-un mod accesibil”.

Psaki spune că președintele nu numai că nu evită jurnaliștii, dar decide spontan să răspundă întrebărilor acestora, ”ceea ce noi în niciun caz nu-i recomandăm. De fapt, de foarte multe ori îî spunem să nu accepte întrebări, dar el oricum face ce dorește pentru că e președintele”.

ADVERTISING

Oricum ”niciodată jurnaliștii acreditați nu vor fi mulțumiți și vor dori și mai mult acces” și Psaki consideră că în trecut s-a greșit încercând să fie mulțumită presa.

Ea crede că oricum viteza cu care se întâmplă evenimentele în această perioadă face ca între momentul desfășurării conferinței zilnice de la Casa Albă și cel în care ziarele în format fizic merg la tipar ceea ce a vorbit să nu mai fie deja de actualitate.

Despre faptul că Twitter este folosit pentru a transmite unele dintre informații, Psaki consideră că nu este o încercare de a fenta media tradiționale. ”De fapt, vorbim cu presa prin intermediul Twitter, nu încercăm să îi excludem, pentru că mulți jurnaliști sunt pe Twitter”.

Psaki a spus că, deși adoră provocările care vin cu această funcție, de la început a vorbit cu echipa lui Biden ca va ocupa postul în jur de un an, după care va fi timpul ca altcineva să îi ia locul.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇