PSD, despre Iohannis: Să compari o pandemie cu un partid nu mai are nevoie de reacție, ci de diagnostic

PSD, despre Iohannis: Să compari o pandemie cu un partid nu mai are nevoie de reacție, ci de diagnostic

PSD reacționeaza după noul atac de miercuri seara al președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a comparat PSD cu COVID-19, astfel că social-democrații spun că cel mai indicat lucru pentru Iohannis ar fi de acum un diagnostic.

”Eu sunt român! Suflet, simțire, chiar și prozaicele cetățenie și reședință, totul mă face să afirm că sunt român. Ca român, am dreptul, am nevoia legitimă de a avea un președinte. E autoritatea care trebuie să îmi fundamenteze apartenența și să îmi arate nordul dincolo de orice partizanat al meu, de orice fel. Președintele NU are partizanate, el are POPOR!

ADVERTISING

Eu, din cauza alegerilor mele politice, aflu că NU am președinte. Găsesc în această demnitate, rătăcit, un individ măcinat de ură, rupt de rădăcinile neamului chemat să-l reprezinte, rău și ranchiunos, instrument al dezbinării și al urii.

Să compari o pandemie cu un partid politic ce are încrederea a milioane de români nu mai are nevoie de reacție, ci de diagnostic. Ajunge!”, a scris pe Facebook Lucian Romașcanu, fostul purtător de cuvânt al PSD.

Declarația lui Iohannis

Președintele a fost întrebat, la conferința săptămânală de miercuri, de ce vorbește mai multe despre PSD decât despre coronavirus și dacă el crede că a făcut, împreună cu Guvernul, la el de multe pentru combaterea pandemiei pe cât s-au concentrat pe alegerile locale și parlamentare.

ADVERTISING

”Cu siguranţă avem situaţii diferite, sănătatea publică este ameninţată de  COVID-19, iar politica românească este ameninţată de PSD. Sunt două pericole şi trebuie să ne adresăm şi într-o parte şi în cealaltă parte.

Acum, după alegeri, este evident că această creştere a numărului de bolnavi ne îngrijorează mai mult decât alegerile care vor veni şi trebuie să luăm măsurile care se impun în prag de toamnă, iarnă, fiindcă lucrurile probabil se vor complica odată cu venirea toamnei şi cu vremea mai rece.

ADVERTISING

Vă rog să nu facem o confuzie între abordarea politică, care este necesară, fiindcă societatea merge mai departe. Noi nu vrem să ne oprim undeva în mijlocul bolii, dar este clar că abordarea politică este una, abordarea publică în situația de pandemie trebuie să fie una aplicată, care se bazează pe măsurile propuse de experți.

Da, autorităţile au reacţionat corect, însă daţi-mi voie să revin la mesajul pe care l-am spus de multe ori: nu se poate aştepta nimeni ca Guvernul singur să stăpânească epidemia, este o răspundere partajată. Autorităţile au partea lor de răspundere, cu măsurile, cu restricţiile, cu amenzile, de ce nu, să o spunem şi pe asta, dar fiecare dintre noi, deci cetăţeanul are probabil răspunderea mai mare, fiindcă boala nu se răspândeşte de la o autoritate la altă autoritate sau din instituţie în instituţie.

Boala se răspândeşte de la om la om şi, de aceea, răspunderea noastră individuală este foarte mare şi nu este bine să amestecăm aceste lucruri, dar câteodată politicienii se bagă şi unde nu trebuie şi cu siguranţă vă amintiţi că PSD a ţinut în Parlament câteva săptămâni o lege care trebuia dată urgent pentru a permite Guvernului să ia măsuri exact pentru îngrădirea epidemiei”, a fost răspunsul președintelui.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇