PSD cere în instanță suspendarea stării de alertă din Sectorul 1: Clotilde Armand nu poate da cu mătura fără?

PSD cere în instanță suspendarea stării de alertă din Sectorul 1: Clotilde Armand nu poate da cu mătura fără?

PSD Sector 1 anunță, într-un comunicat semnat de președintele filialei, Florin Manole, că cere la tribunal suspendarea stării de alertă impuse în sector din cauza problemei gunoiului.

Manole acuză ”o complicitate” între Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului 1 și Prefectului Capitalei, și o critică pe Clotilde Armand că ”nu poate da cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial”.

”Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal și reprezintă doar urmarea firească a unei situații de criză declanșată și întreținută de către Primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand.

ADVERTISING

În plină stare de alertă declarată la nivel național, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol și fără precedent în România și care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalități autoritare și a unor precedente toxice. Altfel spus, politicienii de dreapta – în speță, Clotilde Armand – nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial?

Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetățenilor și este dusă cu incompetență și rea-credință, generând penalități împovărătoare la bugetul local, dar și cheltuieli suplimentare prin achiziții total netransparente. Opriți acest bâlci costisitor și ridicați, deopotrivă, gunoiul și starea de alertă!”, se arată în comunicatul PSD Sector 1.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vlad Voiculescu: PSD susține gunoaiele. Cele de pe străzi de data asta

O replică a venit de această dată de la Vlad Voiculescu, președinte al SUR PLUS București. Acesta acuză că PSD preferă ca Sectorul 1 să rămână îngropat în gunoaie și banii să ajungă la mafie.

”Într-un comunicat de presă sforăitor, PSD ne anunță că atacă în instanță și cere suspendarea stării de alertă din sectorul 1 al Bucureștiului. Le convine de minune să rămână gunoiul pe străzi și le convine de minune ca mafia să rămână conectată la banul public, iar acum s-au gândit să speculeze și politic situația.

Pe scurt: 1. PSD susține gunoaiele. Cele de pe străzi de data asta. 2. PSD susține mafia. Mafia gunoaielor de data asta.

ADVERTISING

Nu există soluții simple pentru criza gunoaielor din Sectorul 1, dar să pretinzi că lucrezi în interes public împotrivindu-te curățării gunoaielor de pe străzi este pur și simplu... mizerabil”, a comentat situația Vlad Voiculescu.

Într-un comunicat de presă sforăitor, PSD ne anunță că atacă în instanță și cere suspendarea stării de alertă din...

Publicată de Vlad Voiculescu pe Luni, 26 iulie 2021

Context

Prefectura Capitalei a decis, vineri dimineață, să declare stare de alertă în Sectorul 1 din cauza neridicării deşeurilor, la solicitarea primarului Clotilde Armand.

Starea de alertă a intrat în vigoare sâmbătă, la miezul nopții, fiind valabilă timp de 30 de zile.

În baza acestei măsuri excepționale, Primăria Sectorului 1 a putut încheia un contract cu o altă firmă de salubrizare, care să strângă gunoiul acolo unde Romprest nu o mai face pentru că instituția refuză să achite facturile, Clotilde Armand declarându-le ilegale.

Astfel, Primăria Sectorului 1 a încheiat un contract cu Brai-Cata, firmă acuzată în presă de legături în trecut cu mafia siciliană și care a fost condusă de actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunțat însă că starea de alertă sanitară o condiționează pe Clotilde Armand și să asigure posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest, deși edilul face demersuri să îl rezilieze.

Lupta lui Clotilde Armand nu este doar cu PSD, ci și cu PNL. Consilierii locali au refuzat să voteze pentru inițierea rezilierii contractului, cerându-i edilului să-și asume decizia. Armand a spus însă că are nevoie de Consiliu, pentru că acest for e cel care a înceiat contractul păgubos cu Romprest.

Citește mai multe despre războiul gunoaielor din Sectorul 1:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇