PSD amână moţiunea de cenzură. Şi-a dat seama brusc că nu are majoritate în Parlament şi îndeamnă oamenii să iasă în stradă

PSD amână moţiunea de cenzură. Şi-a dat seama brusc că nu are majoritate în Parlament şi îndeamnă oamenii să iasă în stradă

PSD a decis să depună moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu când va avea cele 234 de voturi necesare pentru ca aceasta să treacă, a anunţat luni preşedintele partidului Marcel Ciolacu, după şedinţa conducerii, care a avut loc la Neptun. În schimb, Ciolacu a îndemnat oamenii să iasă în stradă împotriva Guvernului.

El a precizaat că, la acest moment, Opoziţia are in Parlament 204 voturi.

Întrebat dacă există posibilitatea ca moţiunea de cenzură să fie depusă înaintea congreselor PNL şi USR PLUS, liderul PSD a răspuns: „Sunt ferm convins că şi domnul Simion îşi doreşte ca această moţiune să treacă şi nu să o depunem de dragul să o depunem. Nu ştim, dacă avem suficiente semnale că avem suficiente voturi s-ar putea să o depunem şi după congres sau poate românii îşi vor da seama şi vor pune presiune şi dl Iohannis îşi va da seama pe cine a pus premier”.

ADVERTISING

Liderul social-democraţilor a reiterat că propunerea PSD pentru funcţia de premier este în continuare Alexandru Rafila. 

„Categoric PSD e pregătit să preia guvernarea. Avem şi specialiştii, dar şi oamenii competenţi. Categoric mergem cu o propunere de premier. O să stabilim. Alexandru Rafila este propunerea PSD până în acest moment", a explicat Ciolacu. 

Încurajează românii să iasă în stradă

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu încurajează românii să iasă în stradă pentru a pune presiune publică, iar preşedintele Klaus Iohannis să recunoască astfel greşeala pe care a făcut-o să îl numească premier pe Florin Cîţu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liderul PSD a adăugat că este posibil ca social-democraţii să organizeze manifestaţii în fiecare judeţ.

„Românii şi-au dat seama cu cine au de-a face şi vor ieşi în stradă şi, atunci sub presiunea publică, domnul Iohannis va recunoaşte, în sfârşit, geşeala pe care a făcut-o numindu-l pe domnul Cîţu prim-ministru şi forţând în spiritul Constituţiei această coaliţie de pierzători. ţ

Încurajez oamenii să iasă în stradă. E posibil să facem în fiecare judeţ. Se va lua o decizie, dar categoric se va ajunge la acest demers, dacă dl Iohannis nu recunoaşte că a greşit şi să îşi retragă acest Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu.  

ADVERTISING

Întrebat dacă acest demers de a organiza proteste va avea loc după depunerea moţiunii de cenzură sau înainte, Ciolacu a răspuns: „Vom discuta şi vom decide. V-am spus că pesediştii nu sunt violenţi”. 

Acum câteva zile era gata să depună moţiunea

Liderul PSD declarase joi seară că, la începutul sesiunii parlamentare, PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, fără a ţine cont de "mascarada aia de congres", şi că deja a început discuţiile pentru susţinerea acestei moţiuni cu formaţiunea AUR.

Ciolacu a susţinut că, din punctul său de vedere, ar trebui să se formeze alte majorităţi în Parlament şi în acest sens să fie organizate alegeri anticipate.

De altfel, depunerea unei noi moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Cîţu a provocat disensiuni în PSD, Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu susţinând iniţial ca PSD să depună moţiune de cenzură la mijlocul lunii octombrie, după congresele PNL şi USR PLUS, în timp ce Paul Stănescu şi Gabriela Firea au insistat ca moţiunea de cenzură să fie depusă la începutul sesiunii parlamentare, iar votul să fie dat exact înainte de congresul PNL.

Citeşte şi analiza: Pentru ce depune PSD moțiune de cenzură. Perdantul de serviciu

Vezi şi: Sondajul cu care lucrează PSD îl arată la 35%, iar USR a coborât sub AUR


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇