Proteste AUR cu sicrie, cruci și marșuri funerare spre sediile coaliției, în București și în toată țara. Replica PSD: „Nu primim violatori” (Galerie foto & Video)

Proteste AUR cu sicrie, cruci și marșuri funerare spre sediile coaliției, în București și în toată țara. Replica PSD: „Nu primim violatori” (Galerie foto & Video)

Un protest AUR are loc, miercuri seară, în centrul Capitalei, împotriva intenţiei coaliţiei de guvernare de a comasa alegerile în acest an. Manifestanţii merg spre sediile PSD şi PNL şi au cu ei un sicriu şi cruci, pe un fond muzical al unui cortegiu funerar.

Protestatarii AUR se deplasează spre sediul PSD şi au mesaje precum: „Vot comasat, Vot îngropat!”.

Manifestanţii merg spre sediile PSD şi PNL şi au cu ei un sicriu şi cruci, pe un fond muzical al unui cortegiu funerar.

Coloana de protestatari este monitorizată de mai mulţi jandarmi care merg alături de aceştia.

ADVERTISING

Social-democraţii au pus mai multe mesaje pe gardul sediului central, pentru a-i întâmpina pe cei de la AUR: „Nu primim bătăuşi”, „Zero legi, doar violuri” şi un indicator spre Ambasada Rusiei.

Nu omorâți democrația!

Publicată de Alianța pentru Unirea Românilor - AUR pe Miercuri, 7 februarie 2024

Un protest similar a fost organizat și la Timișoara, aici fiind prezent și George Simion. Prima oprire a fost la sediul PSD Timiș, și apoi la cel al PNL.

„PSD şi PNL, aceeaşi mizerie”, au strigat protestatarii sub geamurile sediului PSD din Timişoara. „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, au mai spus ei. S-a mai strigat „Jos corupţia!”, „Vrem alegeri libere”, „Hoţii!”, „România, trezeşte-te!”, „Libertate!”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În opinia protestatarilor, comasarea alegerilor înseamnă moartea democraţiei. Manifestanţii au venit cu lumânări pe care le-au aprins şi le-au lăsat pe trotuarul din faţa sediului de partid.

În timpul protestului de la Timişoara a sosit şi preşedintele AUR, George Simion.

„Dacă ei vor să omoare democraţia în România, atunci mesajul nostru este că mergem până la capăt ca la Timişoara 1989. (...) Să nu uităm de sluga din acestă coaliţie, fratele mai mic şi mai prost, PNL, mergem cu toţii şi până la sediul PNL pentru că în Timişoara şi în Timiş, PSD nu primeşte voturi, dar PNL a primit nemeritat şi să aducem aminte şi domnului Nica şi domnului Robu că nu au voie să încarce Constituţia şi să calce în picioare democraţia din România. Mă bucur că sunt în seara asta în mijlocul vostru şi vă mulţumesc de primire”, a transmis George Simion.

ADVERTISING

Potrivit Primăriei Timişoara, Comisia de ordine publică nu a avut nicio solicitare de avizare pentru acest eveniment.

Ajunşi la sediul PNL Timiş, protestatarii au strigat şi aici lozinci precum „PSD şi PNL, aceeaşi mizerie” sau „Nica ieşi afară, javră ordinară” şi „Libertate”.

Liderul AUR, George Simion a precizat că proteste ale AUR sunt organizate în cele 41 de judeţe şi că acestea nu au nevoie de autorizaţii.

„Protestele se organizează în cele 41 de judeţe ale ţării şi vin să comemoreze. Cortegiile funerare nu au nevoie de autorizaţii. Ce face Marcel şi Nicu, îngroapă democraţia din România”, a declarat George Simion.

Liderul AUR s-a fotografiat cu cei prezenţi, a împărţit autografe şi a vorbit cu oamenii.

La sediul PSD Timiş, pe mai multe ferestre au fost lipite fişe cu chipul lui George Simion şi mesaje precum: „Nu primim violatori”, „Nu primim bătăuşi”, „Te abuzez sexual, scroafo”, ”Zero legi, doar violuri”.

Și la Botoșani a avut loc o manifestație similară.

AUR susține că în total în țară 10.000 de români au protestat față de comasarea alegerilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇