Simion a venit cu măsuța și laptopul - ține audiențe în fața Parlamentului. În paralel, PSD le-a făcut plângere penală colegilor din AUR

Simion a venit cu măsuța și laptopul - ține audiențe în fața Parlamentului. În paralel, PSD le-a făcut plângere penală colegilor din AUR

Preşedintele AUR, George Simion, a început, miercuri, să ţină audienţe în faţa Parlamentului, în condiţiile în care aleşilor partidului nu li se mai permite să primească invitaţi în clădire.

Tot azi liderul grupului deputaţilor PSD, Ciprian Şerban, a depus plângere penală pe numele parlamentarilor AUR care au perturbat şedinţa social-democraţilor din 31 ianuarie.

„Nouă, ca parlamentari AUR, nu ni se mai permite să luăm audienţe, să primim oameni în cadrul Palatului Parlamentului, în cadrul birourilor pe care le avem aici, în Palatul Parlamentului.

Drept urmare, astăzi, după închiderea şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, vom deschide birourile în faţa Parlamentului", a declarat Simion, într-o conferinţă de presă.

Liderul AUR a susţinut că s-a restricţionat şi accesul la Internet la grupul AUR.

"Pe lângă alte restricţii, ni s-a restricţionat accesul la Internet la grupul AUR. Aşa aleg cei de la PSD să implementeze democraţia şi să conducă lucrările în această instituţie. Nu e nicio problemă, o să ne adaptăm.

ADVERTISING

Ne facem hotspot de pe propriile telefoane, o să ne primim invitaţi în faţa Parlamentului, o să organizăm dezbaterea de mâine despre Apărare tot aşa, în stradă. Nu ştiu, o să vedem dacă blocăm sau nu blocăm, în funcţie de numărul de participanţi. Ne adaptăm", a transmis Simion.

Simion audiente
Foto: Facebook/Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

PSD le-a făcut plângere penală

Amintim că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, pe 1 februarie, să se facă reclamaţii la adresa parlamentarilor care participaseră cu o zi în urmă la un protest la sălile grupurilor PSD şi PNL, fiind, totodată, suspendat dreptul grupului AUR de a introduce în clădire invitaţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Azi liderul grupului deputaţilor PSD, Ciprian Şerban, a depus plângere penală pe numele parlamentarilor AUR care au perturbat şedinţa social-democraţilor din 31 ianuarie.

"Anterior începerii şedinţei noastre de lucru, un grup format din aproximativ 60 de persoane, identificate ulterior drept parlamentari, angajaţi şi invitaţi ai grupului parlamentar AUR, a pătruns neautorizat în incinta sălii 'Ovidiu Şincai'.

Aceşti indivizi au manifestat un comportament perturbator, deţinând pancarte cu mesaje politice şi adresând injurii. Aceştia au refuzat să părăsească sala la solicitarea inspectorilor de securitate, generând astfel un climat de tensiune şi perturbând desfăşurarea normală a şedinţei noastre de grup.

ADVERTISING

Toate aceste manifestări au fost transmise live, pe diferite reţele sociale, de către acest grup agresiv, fireşte, fără acordul nostru, încălcându-ne dreptul la intimitate şi demnitate personală şi profesională.

Aceste acţiuni au fost interpretate ca o încălcare gravă a securităţii sediului profesional al grupului parlamentar al PSD.

În contextul prezentat, comportamentul grupului de persoane coordonat de parlamentari, membri ai grupului AUR, a generat o perturbare semnificativă a activităţii în curs, compromiţând integritatea şi securitatea procesului parlamentar în baza căruia am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti", a scris Şerban în adresa către Biroul Permanent.

El cere aplicarea măsurilor disciplinare şi sancţionarea parlamentarilor AUR implicaţi în acest incident, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Sunt vizaţi: George Simion, Antonio Andruşceac, Ringo Dămureanu, Georgel Badiu, Sorin Muncaciu, Gianina Şerban, Florică Ică Calotă, Raisa Enachi, Dănuţ Aelenei, Sebastian-Ilie Suciu, Ciprian-Titi Stoica, Boris Volosatîi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇