Protest AUR la Parlament, în sala în care are loc ședința conducerii PSD: "Marcel pentru noi e un pui de dictator!" (Video)

Protest AUR la Parlament, în sala în care are loc ședința conducerii PSD: "Marcel pentru noi e un pui de dictator!" (Video)

Parlamentarii AUR protestează, miercuri, la Parlament, în sala grupului parlamentar al PSD, unde trebuie să înceapă o şedinţă a conducerii partidului, faţă de intenţia guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

Liderul AUR, George Simion, a avut un schimb de replici cu preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, după ce acesta i-a cerut să părăsească sala.

Parlamentarii AUR au intrat în sala de şedinţă a PSD şi strigă: ”Vrem democraţie!”

protest AUR

Foto: Inquam Photos / Saul Pop

ADVERTISING

Aceştia au hârtii în mână cu mesaje precum: ”Tovarăşul Ciolacu”, ”Ciolacu şi PSD, distrugătorii democraţiei şi statului de drept”, ”PSD şi PNL pun democraţia în pericol".

Totodată, parlamentarii AUR au afişat pancarte pe care scrie "PSD şi PNL pun democraţia în pericol", "Marcel pentru noi e un pui de dictator" sau "Pas cu pas PSD şi PNL reinstaurează dictatura".

Partidul condus de George Simion i-a acuzat pe reprezentanţii PSD că prin comasarea alegerilor îşi propun să încalce dreptul românilor de a vota liber şi reprezintă o încercare de a-şi salva funcţiile.

ADVERTISING

Potrivit reprezentanţilor AUR, ”comasarea este singura salvare a PSD şi PNL pentru a scăpa de furia românilor, iar Ciolacu şi PSD reprezintă un pericol pentru democraţie”.

Liderul AUR l-a întrebat pe preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, ce au de gând să facă cu alegerile.

”Aţi condus ţara prin frică”, i-a spus Simion lui Simonis.

AUR - PSD

Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Preşedintele interimar al Camerei i-a transmis că nu este pe stadion. ”Eu nu am venit la tine la grup”, i-a spus Simonis. ”La grupul meu, vorbesc ce vreau eu, nu îţi fac agenda ţie”, a precizat deputatul PSD.

ADVERTISING

”Nu ne e frică, apărăm Constituţia”, i-a replicat Simion.

PSD și PNL pun democrația în pericol! Marcel Ciolacu încalcă Constituția României!Guvernul Ciolacu își propune prin comasarea alegerilor să încalce dreptul românilor de a vota liber

Publicată de Alianța pentru Unirea Românilor - AUR pe Marţi, 30 ianuarie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇