Procurorul șef al DNA, despre dosarele pandemiei: Cetățeni cu funcții de conducere s-au îmbogățit pe seama bolii. Urmărirea penală e greoaie

Procurorul șef al DNA, despre dosarele pandemiei: Cetățeni cu funcții de conducere s-au îmbogățit pe seama bolii. Urmărirea penală e greoaie

Crin Bologa, procurorul șef DNA, spune că activitatea instituției pe care o conduce a fost foarte intensă de când a început pandemia, mai ales pentru că persoane cu funcție de conducere au profitat de această situație gravă, producând prejudicii de ordinul milioanelor de euro.

Potrivit acestuia, 133 de dosare au fost înregistrate la DNA de la începutul pandemiei.

” (…) este foarte grav ca unii cetățeni, cu funcție de conducere în statul român, să profite de această situație gravă și să se îmbogățească pe seama bolii, pe seama suferinței oamenilor. (…) Sunt persoane importante, de la diferite niveluri ale statului român, și la nivel local dar și la nivel central”, a declarat Crin Bologa la Europa FM.

ADVERTISING

Mai mult decât atât, urmărirea penală este destul de greoaie în dosarele pandemiei pentru că foarte multe din materialele vizate de anchete au fost achiziționate din China sau Turcia.

El susține că, deși nu s-a văzut asta în media, DNA a lucrat în pandemie foarte intens, chiar dacă instituției i s-a luat posibilitatea de a recruta noi procurori și se lucrează cu o schemă de personal de doar 60%.

„Nu mai putem expune public persoanele încătușate (…). În anul 2020, am trimis în judecată mai mulți inculpați, am trimis dosare în instanță mai multe ca în 2019 sau 2018”, mai spune el.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇