Primarul Sectorului 2 face un autodenunț: Și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie

Primarul Sectorului 2 face un autodenunț: Și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă că şi el are un spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie, care ar fi precum cel pentru care Clotilde Armand a fost declarată în incompatibilitate de ANI.

„Autodenunţ: şi eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie. Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunţa la acest spor. Şi mi s-a spus clar că NU SE POATE. Că legea nu permite primarului să renunţe la sporul acesta”, a afirmat Radu Mihaiu, luni seară, pe Facebook.

El a susţinut că a citit pentru a se convinge că aşa prevede legea.

„Am citit cu ochii mei prevederile legale ca să cred acest lucru. Şi aşa e. Primarul nu poate renunţa la sporul de 25% dacă primăria pe care o conduce gestionează proiecte pe fonduri europene”, a adăugat primarul Sectorului 2, citând din textul prevederilor L153/2017 - art 16: „(2) Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor/viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%”.

„Legea însă permite oricărei instituţii să facă titluri de presă”, a punctat el.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇