Primarul Sectorului 2, despre colaborarea cu Nicușor Dan: Îmi răspunde la telefon mai des decât altor primari

Primarul Sectorului 2, despre colaborarea cu Nicușor Dan: Îmi răspunde la telefon mai des decât altor primari

Primarul Sectorului 2 susține că nu e de acord cu Nicușor Dan în toate privințele. Dar spune că primarul general îi răspunde la telefon „mai des decât altor primari”. Sau – în situațiile în care nu-i răspunde – îl sună înapoi „de cele mai multe ori”.

Invitat la podcastul Citizen, edilul Sectorului 2 a vorbit despre cum colaborează cu primarul general al Capitalei.

„Sunt multe lucruri în care suntem de acord și mergem pe aceeași direcție.

Suntem doi oameni, matematicieni care ...  să fac o glumă, că matematicienii sunt oameni căpoși!

Sunt unele lucruri în care avem viziuni diferite. Aș spune așa.

ADVERTISING

Cu privire la spațiile verzi, cu siguranță suntem în același film. Ne dorim mai multe spații verzi utilizabile pentru cetățeni, că degeaba avem un teren care este încadrat ca spațiu verde, dar nu este decât o pârloagă în care nu se întâmplă nimic.

Ne dorim cu siguranță ca urbanismul să fie făcut mai predictibil și cumva să nu mai fie supus doar intereselor dezvoltatorilor și ale cui are metodele legale sau ilegale de a influența aceste decizii. Amândoi ne dorim ca deciziile de urbanism să fie luate în folosul comunității.

Amândoi ne dorim ca administrația publică să fie mai puțin coruptă.

Amândoi ne alegem bătăliile și știm că nu toate bătăliile pot fi câștigate ușor și cu același efort.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt unele lucruri în care nu avem aceeași viziune.

Și unul din cele mai presante lucruri în care probabil că nu avem aceeași viziune este aceea că Nicușor Dan este un om foarte deștept, foarte inteligent, care pricepe foarte multe lucruri, înțelege foarte mult administrație.

Dar trebuie să înțeleagă fiecare act pe care îl semnează. Ceea ce de multe ori înseamnă că de semnat semnează mai puțin decât ar trebui. Și cu siguranță mai târziu decât ar trebui.

Eu prefer să am încredere într-o echipă de oameni, să investesc încredere într-o echipă de oameni și să iau deciziile mai repede. Prefer să-mi asum personal anumite riscuri, inclusiv de încredere, dar și de potențiale riscuri cu caracter pecuniar și să dau drumul lucrurilor să funcționeze.

ADVERTISING

Asta este o diferență. Nu știu cine face mai bine dintre noi doi, dar asta este o diferență mare, aș spune, între felul meu de a aborda lucrurile și felul domnului primar general”, a precizat Radu Mihaiu.

L-am întrebat pe primarul Sectorului 2 dacă există un grup de WhatsApp în care singurii membri sunt cei 7 primari din Capitala. Scopul unui astfel de grup ar fi să-i ajute pe primari să comunice între ei, fără interferențe.

Radu Mihaiu ne-a răspuns că grupul de WhatsApp „există, dar nu e foarte folosit”.

Pentru mai multe detalii, urmărește integral acest episod al podcastului Citizen, al cărui invitat a fost primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Urmărește, mai jos, întreaga discuție de podcast, în format video, pe Youtube:

Cum e viața în primărie? Despre compromis și pricepere cu primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu

Unde mai poți urmări Citizen

Rămâi alături de noi și descoperă cum să-ți folosești „superputerile de cetățean” ca să faci bine pentru tine și pentru ceilalți!

Mai jos, acest episod din Citizen, în format audio:

Hai cu noi! Unde ne găsești ca să discutăm despre oameni și orașe

Dacă vrei să descoperi mai multe despre cum își schimbă oamenii orașul în bine și dacă te gândești să formezi sau să faci și tu parte dintr-o astfel de comunitate, atunci hai să ținem aproape!

Dă-ne Like și Subscribe pe canalul nostru de Youtube. Pe lângă interviurile Citizen, vei găsi acolo și alt conținut interesant despre oameni și orașe. Iar în secțiunea Comunitate, ne vom întâlni ca să discutăm. Părerea ta contează pentru noi! Lasă-ne comentarii și spune ce ți-a plăcut la Citizen și ce nu, dar și ce ai vrea să vezi!

Sau dă-ne Follow pe Spotify (sau opțiunea similară de pe platforma de podcasting pe care ne asculți), ca să primești notificare pe telefonul mobil când ne-am așezat din nou la masă și am deschis microfoanele, să vorbim despre viitorul nostru, în oraș!

Așa o să învățăm împreună cum să facem orașul pe care-l vrem!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇