Președintele Germaniei vine la București, Sibiu și Timișoara

Președintele Germaniei vine la București, Sibiu și Timișoara

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va efectua o vizită de stat în România în perioada 24-26 mai, la invitația lui Klaus Iohannis.

”Prin călătoria sa la București, Sibiu și Timișoara, președintele federal onorează multiplele relații bilaterale, precum și buna cooperare și parteneriatul strâns dintre Germania și România în cadrul UE și NATO și sprijinul comun pentru Ucraina”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei la București, transmis SpotMedia.ro.

Prima oprire va fi la București, unde va fi primit cu onoruri militare de către președintele Klaus Iohannis (la ora 11:30). După convorbiri, cei doi vor susține o conferință de presă comună.

ADVERTISING

Președintele german va avea apoi convorbiri politice cu premierul Nicolae Ciucă și, la Parlament, cu președintele Senatului, Alina Gorghiu, și cu șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. De asemenea, este planificată o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de afaceri.

În cea de-a doua zi a vizitei, președintele Germaniei se va afla la Sibiu împreună cu Iohannis. Acolo va purta discuții la primărie, precum și cu reprezentanți ai Forumului Democrat al Germanilor din România. De asemenea, cei doi vor vizita Colegiul Național „Samuel von Brukenthal“ din Sibiu și Biserica fortificată din Cristian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, președintele federal va călători în Banat, la Timișoara. Seara, el va fi gazda unui concert la Filarmonica din Timișoara, în contextul în care orașul este Capitala Europeană a Culturii în 2023.

În ultima zi a călătoriei, președintele federal va vizita, împreună cu primarul Dominic Fritz, centrul orașului Timișoara. El va vizita, de asemenea, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau și se va întâlni cu reprezentanți ai minorității germane și ai celei evreiești.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇