Premierul Florin Cîțu, după primul vaccin anti-Covid în România: Un moment istoric, începe lupta prin care ne putem recâştiga viaţa normală

Premierul Florin Cîțu, după primul vaccin anti-Covid în România: Un moment istoric, începe lupta prin care ne putem recâştiga viaţa normală

Premierul Florin Cîţu consideră că momentul vaccinării primei persoane împotriva COVID-19 în România este unul ”istoric”, ”de referinţă” pentru România în lupta împotriva noului coronavirus.

„Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România şi un moment istoric/de referinţă pentru ţara noastră, în lupta împotriva virusului care a răpit prea multe vieţi şi a bulversat întreaga lume!

Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-CoV-2 în ţara noastră, a primit şi primul vaccin împotriva COVID-19.

După 10 luni de la primul caz de infectare din România, începe lupta prin care ne putem recâştiga viaţa normală. Vaccinarea împotriva COVID-19 începe cu oamenii fără de care sănătatea românilor nu ar mai putea fi asigurată", scrie Cîţu pe Facebook.

ADVERTISING

Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România și un moment istoric/ de referință pentru țara noastră, în lupta...

Posted by Florin Cîţu on Saturday, December 26, 2020

El subliniază că vor fi vaccinuri gratuite pentru toţi cei care doresc să se imunizeze, iar pentru cei care "încă ezită", specialiştii vin cu informaţii solide, validate ştiinţific, care să-i ajute să ia decizia corectă.

"Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie şi nu vor fi impuse restricţii pentru cei care nu se vaccinează! Vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă calea cea mai rapidă şi mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia.

Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, ne oferă şansa revenirii la normalitate", mai spune premierul.

Şeful Executivului reaminteşte că România a primit sâmbătă primele 10.000 de doze de vaccin şi săptămânal va primi în jur de 140.000 de doze.

"România va beneficia de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin. Primii paşi din cadrul campaniei de vaccinare s-au desfăşurat ireproşabil până acum şi sunt sigur că această campanie se va derula foarte bine în continuare", susţine Cîţu.

El aminteşte şi de existenţa platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prima vaccinare anti-Covid în România

Duminică, 27 decembrie, în jurul orei 9:00, a fost vaccinată anti-Covid prima persoană din România, o asistentă de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.

Este vorba de Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, care s-a aflat în echipa care a preluat prima persoană infectată cu Covid-19 în România, în data de 27 februarie a acestui an.

„Am fost emoționată. Am fost privilegiată că am fost aleasă prima persoană să fie vaccinată în această țară. Este cel mai puțin dureros vaccin din cele pe care le-am făcut. Simt și sper să fir începutul sfârșitului acestei pandemii”, a declarat Mihaela Anghel, după momentul vaccinării.

ADVERTISING

Cum s-a desfășurat prima vaccinare anti-Covid în România

Campania de vaccinare anti-COVID a început duminică, la ora 9:00 în două spitale din Bucureşti şi în alte opt spitale din ţară, dar şi în mai multe state europene. Prima persoană vaccinată în România este un cadru medical de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

Prima tranşă simbolică de 10.000 de vaccinuri BioNTtech/Pfizer a fost adusă sâmbătă la Institutul Cantacuzino din Capitală, de unde este distribuită în şase centre regionale.

Primele doze de vaccin antiCovid au ajuns la Institutul Cantacuzino (Foto&video)

Peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului din ţară. Acestea sunt doar pentru prima administrare, iar la data rapelului va pleca de la Institutul Cantacuzino tranşa necesară.

Cum s-au împărțit primele doze de vaccin antiCovid către spitalele din țară. Cele mai multe sunt în Capitală

România va beneficia în total de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000 şi 150.000 de doze. Următoarea tranşă de 144.000 de doze de vaccin este aşteptată în 28- 29 decembrie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇