Pregătiri de campanie. Nicușor Dan, la conferința Forța Dreptei, cere ca România să nu încapă pe mâna PSD. Orban vorbește de Servicii

Pregătiri de campanie. Nicușor Dan, la conferința Forța Dreptei, cere ca România să nu încapă pe mâna PSD. Orban vorbește de Servicii

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a participat sâmbătă, la Conferinţa Naţională a partidului Forţa Dreptei, formaţiune a fostului premier Ludovic Orban.

Edilul s-a declarat optimist în succesul Dreptei la alegerile din 2024.

„În perspectiva unui an electoral foarte intens cred că este datoria fiecăruia dintre noi să luptăm pentru ca următorii patru ani din viaţa României să nu încapă pe mâna PSD-ului. Aşa cum printr-o mişcare foarte dificilă la momentul acela, dar corectă între partidele de dreapta am avut succesul din 2020 în Bucureşti, sunt optimist pentru succesul dreptei în alegerile care urmează în 2024”, a spus Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Ultimii 30 de ani au fost o confruntare între Dreapta şi PSD.

„Asta este istoria noastră de 30 de ani – o confruntare între Dreapta şi PSD. Dreapta înseamnă responsabilitate, asta înseamnă de exemplu să cheltuieşti şi să promiţi bani pe care îi ai, nu bani pe care nu îi ai. (…) Dreapta înseamnă respectarea regulilor de la ordine publică la urbanism, la parcare. Dreapta înseamnă un parteneriat real cu mediul privat. Ce am făcut noi a fost să mergem în sfârşit către mediul privat, să desfiinţăm acele companii municipale care parazitaseră o relaţie corectă în administraţia publică”, a afirmat edilul.

La rândul său, Ludovic Orban a vorbit despre scoaterea serviciilor secrete din sfera politică şi a administraţiei.

ADVERTISING

„Scoaterea serviciilor secrete din tot ceea ce înseamnă politică, administraţie, mass-media, justiţie şi afaceri. Control civil autentic, ca la americani, germani şi francezi asupra serviciilor secrete, nu o comisie controlată la nivelul Parlamentului, ci o comisie controlată de oameni.

Dacă stăm şi ne uităm vedem că pitbull-ii doamnei Kovesi au speriat mulţi dintre corupţi. Ca să luptăm împotriva corupţiei trebuie să îi lovim pe toţi cei care fură, nu doar pe ăia care nu au spate în pădure, nu doar pe ăia pe care sistemul nu îi protejează. Nu putem să acceptăm ca firmele private fără spate să fie călcate de organele statului, în timp ce celelalte să facă o concurenţă neloială către restul companiilor”, a afirmat Orban, citat de News.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liderul Forţa Dreptei spune că a doua eliberare pe care trebuie să o facem este promovarea proprietăţii private.

„Statul este cel mai slab, cel mai ineficient proprietar, este cel care acţionează de regulă într-un mod total ineficient. De ce companiile de stat au cei mai mulţi angajaţi, deşi e cea mai mică eficienţă? Pentru că sunt conduse de politruci numiţi de şefii de partide care ajung la guvernare. Companiile de stat sunt mulse de clientela politică, angajează pe criterii politice, fac contracte pe criterii politice”, adaugă Ludovic Orban.

ADVERTISING

În plus, „astăzi Forţa Dreptei trebuie să arate că nu este nicidecum, aşa cum încearcă să arate propagandiştii pesedişti şi penelişti, o forţă politică minoră”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇