Predoiu vorbește de oligarhia administrativ-financiară, la bilanțul DNA: Sunt date că avem acolo corupție

Predoiu vorbește de oligarhia administrativ-financiară, la bilanțul DNA: Sunt date că avem acolo corupție

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, i-a transmis procurorului-şef al DNA să aibă în vedere şi zonele care au impact pe bugetul de stat, care temporar suferă pentru că se practică în continuare pe scară largă evaziunea fiscală şi ea e însoţită, invariabil, de corupţie.

El a arătat că trebuie acordată în egală măsură atenţie unei zone de oligarhie administrativ-financiară, adică o serie de funcţii din aparatul administrativ de stat care sunt ocupate ani de zile de aceleaşi persoane, precizând că sunt date, informaţii certificate de instituţii ale statului că acolo există corupţie, evaziune fiscală favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului în general, oriunde se manipulează bani şi valori financiare.

ADVERTISING

„Aţi spus, domnule procuror şef DNA, că există încă un cost ridicat al corupţiei şi că prioritizaţi acţiunile DNA în acele zone care au un impact pe cetăţeni. E foarte bine. Vă rugăm să aveţi în vedere şi zonele care au impact pe bugetul de stat, care temporar suferă pentru că se practică în continuare pe scară largă evaziunea fiscală şi ea e însoţită, invariabil, de corupţie”, a spus Cătălin Predoiu, la bilanţul DNA.

Ministrul de Interne a precizat că, în general, când a vorbit de DNA de-a lungul anilor, atenţia s-a concentrat pe mediul politic şi era şi firesc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Ce se constată şi constat că trebuie să acordăm în egală măsură atenţie unei zone pe care aş denumi-o de oligarhie administrativ-financiară, adică o serie de funcţii din aparatul administrativ de stat care sunt ocupate ani de zile de aceleaşi persoane, iar unele dintre ele capătă sentimentul impunităţii”, a subliniat Predoiu.

El a continuat: „Sunt date, informaţii certificate de instituţii ale statului, că avem acolo corupţie, evaziune fiscală favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului în general, oriunde se manipulează bani şi valori financiare. Cred că trebuie să ne preocupe în aceeaşi măsură, cel puţin, aşa cum în mod firesc trebuie să ne preocupe corupţia politică. Şi corupţia administrativ-financiară e la fel de gravă”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇