PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că a lansat platforma online pentru a colecta în scop electoral datele cetățenilor

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că a lansat platforma online pentru a colecta în scop electoral datele cetățenilor

Organizaţia PNL Sector 1 o acuză pe edilul Clotilde Armand că vrea să colecteze datele cetăţenilor în scop electoral, sub pretextul acordării de tichete de căldură.

„Fără a avea o bază legală, fără a avea vreo hotărâre de Consiliu Local, Armand a lansat o platformă online în care, zice-se, locuitorii din Sectorul 1 trebuie să îşi introducă datele personale pentru a se înregistra într-o bază de date inventată de cei care se ocupă de imaginea primarului”, arată filiala liberală, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Liberalii mai spun că nu există niciun temei legal pentru demersul primarului Armand, care „colectează strict electoral datele personale ale cetăţenilor cu vârsta de minim 18 ani (cei cu drept de vot),  păcălindu-i că, odată înregistraţi, vor primi tichete de căldură”.

Filiala liberală precizează că ordinea juridică este alta: proiectul și regulamentul trebuie să îndeplinească mai întâi condiţiile de legalitate pentru a putea intra în dezbaterea Consiliului Local.

Apoi se supune dezbaterii şi votului proiectul de hotărâre de Consiliu Local şi, dacă aceasta ar trece de Consiliul Local şi de verificarea legalităţii Prefecturii Capitalei, abia atunci am putea vorbi despre aplicarea ei.

ADVERTISING

„Nu invers! Şi ce se întâmplă cu datele oamenilor dacă proiectul suferă modificări fundamentale între timp?”, se arată în comunicat.

Liberalii organizaţiei PNL Sector 1 o mai acuză pe Armand că „nu îi pasă de ordinea juridică, de lege, ci doar de imagine şi de scopurile sale electorale obscure” și îi îndeamnă pe locuitori să nu completeze acel formular.

„Având în vedere că nu există astăzi un proiect de hotărâre sau un regulament votat de către Consiliul Local, PNL îndeamnă locuitorii sectorului să nu completeze acest formular, deoarece nu există un regulament care să definească strângerea acestor date, iar noi nu cunoaştem cine le cere aceste date oamenilor, pentru ce motiv, cum le va folosi, cât timp le va ţine, cui i le va comunica, de ce sunt cerute aceste date şi nu altele, când va şterge aceste date.

ADVERTISING

Considerăm că acest site are doar scopul de a transforma locuitorii Sectorului 1, cu drept de vot, în ţintele electorale ale primarului incompatibil Clotilde Armand!

Îi asigurăm în continuare pe toţi cetăţenii de sprijinul nostru pentru proiectele oportune sectorului, care respectă legea şi care dezvoltă parteneriatul pentru comunitate dintre administraţie şi locuitori”, conchide sursa citată.

Joi, primarul Sectorului1, Clotilde Armand, a dat drumul la înscrieri pentru voucherul de 1.000 de lei promis, chiar dacă nu are aprobarea Consiliului Local.

Cetăţenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se pot înscrie pe o platformă informatică https://tichetanticriza.ro pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei.

După înregistrare, cei eligibili ar urma să primească tichetul care, potrivit platformei primăriei, va putea fi folosit pentru ”operatorii economici agreaţi”, lista acestora fiind disponibilă după încheierea perioadei de preînregistrare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇