PNL nu ia în calcul să o susțină în turul doi pe Elena Lasconi, acuzată de ”truc politic”

PNL nu ia în calcul să o susțină în turul doi pe Elena Lasconi, acuzată de ”truc politic”
Foto: Facebook Elena Lasconi

PNL nu ia în calcul să susţină în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale candidatul USR sau alt candidat din zona dreptei, a declarat, joi, vicepreşedintele liberalilor Robert Sighiartău.

„Nu luăm în calcul astfel de ipoteză, pentru că toate cifrele politice, inclusiv rezultatele de la alegerile locale şi europarlamentare, ne arată faptul că USR nu are cum să intre în turul doi.

Nu a reuşit nici măcar în 2019 să intre în turul doi în momentul în care erau foarte bine cotaţi după alegerile europarlamentare, având atunci 22%. Acum au luat 8% şi au pierdut şi mulţi primari", a spus vicepreşedintele PNL.

ADVERTISING

De asemenea, Robert Sighiartău consideră că Ilie Bolojan ar fi o propunere bună de premier, însă a calificat drept "truc politic" pentru atragerea de voturi afirmaţia preşedintei USR, Elena Lasconi, potrivit căreia opţiunea sa pentru postul de prim-ministru ar fi fostul secretar general al liberalilor.

"Domnul Bolojan ar fi o propunere bună de premier, aşa cum PNL are încă mulţi alţi oameni din administraţiile locale, mă gândesc la Nelu Popa, mă gândesc la proaspătul ales preşedinte la Botoşani. Oamenii ăştia care au venit din mediul privat, care sunt foarte buni pe zona executivă pot fi variante de premier", a declarat, joi, Sighiartău, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa conducerii PNL.

ADVERTISING

El a fost întrebat cum vede faptul că Elena Lasconi a afirmat că Ilie Bolojan ar fi opţiunea ei de premier dacă va câştiga alegerile prezidenţiale.

"Este un truc politic pentru a atrage nişte voturi din zona aceasta. Ilie Bolojan este fost secretar general PNL, este preşedintele PNL Bihor şi va fi, până la urmă, în această echipă de alegeri", a explicat liberalul.

Și Nicolae Ciucă a afirmat că Elena Lasconi a găsit o ”ancoră” pentru a se apropia de PNL prin anunţul său privind numirea liberalului Ilie Bolojan în funcţia de premier, în cazul în care va ajunge preşedintele României.

ADVERTISING

Şefa USR, Elena Lasconi, a declarat că, dacă va deveni preşedintele României, îl va propune pe Ilie Bolojan ca premier. ”Cred că în funcţia de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experienţă în administraţie. Şi nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experienţă în administraţie decât domnul Bolojan”, a argumentat ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇