Coaliția a decis candidații pentru primăriile de sector. La 2 nu e Popescu!

Coaliția a decis candidații pentru primăriile de sector. La 2 nu e Popescu!

Social-democraţii au validat, miercuri, candidaţii pentru funcţiile de primar la sectoarele 2 şi 5.

Pentru Primăria Sectorului 2, candidat va fi Rareş Hopincă, actual prefect al Capitalei, iar actualul consilier general Adrian Vigheciu este opţiunea coaliţiei pentru o candidatură la Primăria Sectorului 5.

„Rareș Hopincă la 2 și la Sectorul 5 - Adrian Vigheciu. Așa au hotărât organizațiile”, a confirmat miercuri Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Deputatul Dan Cristian Popescu, văzut ca favorit pentru Sectorul 2, spune că i s-a propus să fie viceprimar general al Capitalei, el urmând să fie primul pe lista de consilieri generali a PSD.

ADVERTISING

"Am avut o discuţie cu preşedintele partidului şi cu conducerea organizaţiei Bucureşti şi cu conducerea organizaţiei Sectorului 2 şi mi s-a propus să fiu candidatul PSD pentru funcţia de viceprimar general, o să candidez pe listele de Consiliu General. (…) Cred că mă simt mai bine în administraţia publică locală pentru că am mai multă experienţă acolo şi cred că pot să fac mai multe lucruri pentru bucureşteni acolo", a spus Dan Cristian Popescu (foto sus), citat de Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat de ce Dan Cristian Popescu nu este candidatul alianței pentru Sectorul 2, numele acestuia fiind vehiculat, președintele PSD a replicat: „Aşa au hotărât organizaţiile. Îmi pare rău, îmi cer scuze, nu o să îi cert. Este o decizie politică, cu asta ne ocupăm, ne luăm deciziile politice în cadrul partidului. Este o decizie politică. După sondaje, părerea mea… să facem sondaje şi să nu mai facem alegeri. În funcţie de cine face sondajul pe acela îl numim. Atributul nostru, al partidului, este de a lua decizii politice”.

ADVERTISING

Pentru Primăria Sectorului 1, din partea coaliţiei va candida liderul PNL Sector 2 George Cristian Tuţă, iar pentru cea a Sectorului 6, actualul edil Ciprian Ciucu.

La sectoarele 3 şi 4 vor fi sprijiniţi actualii primari, Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă.

Amintim şi că pentru Primăria Capitalei, candidatul comun al PSD şi PNL este medicul Cătălin Cîrstoiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇