Pe ce scor mizează tabăra lui Florin Cîțu (surse)

Pe ce scor mizează tabăra lui Florin Cîțu (surse)

Florin Cîțu mizează pe o susținere majoritară la Congresul de sâmbătă, după o campanie de patru luni, care li s-a părut lungă chiar și unor liberali din echipă.

Spotmedia.ro a coroborat sursele politice, care estimează victoria lui Florin Cîțu la peste 60 de procente, varianta cea mai optimistă ajungând la 68 – 69%, în funcție de cum optează filialele mai sensibile (Giurgiu, Bihor, Arad, Constanța Caraș-Severin).

De altfel, încă de la anunțarea candidaturii, premierul Florin Cîțu a ales o poză de putere, înconjurat de câțiva lideri importanți ai partidului: Rareș Bogdan, Emil Boc, Robert Sighiartău, Gheorghe Flutur, miniștrii Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu și Nicolae Ciucă. În total, peste 40 de lideri ai partidului, miniștri, primari sau președinți de Consilii Județene și parlamentari au fost atunci pe lista susținătorilor.

ADVERTISING

De cealaltă parte, pentru Ludovic Orban şi-au exprimat susţinerea 12 lideri de organizaţii, care totalizează aproximativ 1.000 de delegaţi.

Filialele vor trimite la congres peste 3.000 de delegaţi, însă nu este sigur că toţi vor urma opţiunea liderilor.

Congresul PNL va avea loc sâmbătă în Bucureşti, la Romexpo, iar la eveniment vor participa 5.000 de delegaţi din toată ţara. La congres va fi ales viitorul preşedinte al partidului, în cursă fiind înscrişi doi candidaţi: titularul funcţiei, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ceilalţi membri ai conducerii PNL, secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii, urmează să fie aleşi duminică, de Consiliul Naţional al partidului.

Citește și Cronologia unui Congres pe care s-au pus toate cărțile: cine are prima șansă, ce e mai bine pentru Iohannis, USR PLUS, PSD și țară


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇