Partida Romilor îi avertizează pe „baronii locali” PSD și PNL cu care nu s-au înțeles: Nu mai merge cu litrul de ulei și kilogramul de zahăr

Partida Romilor îi avertizează pe „baronii locali” PSD și PNL cu care nu s-au înțeles: Nu mai merge cu litrul de ulei și kilogramul de zahăr

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, spune că negocierile politice cu liderii PSD și PNL din 21 de județe pentru a candida împreună au eșuat și îi avertizează pe „baronii locali” că vor pierde alegerile anul acesta, după ce romii nu vor mai vota cu ei.

„Dacă suntem împreună la guvernare, am considerat că e de bun augur să continuăm această colaborare cu PSD și cu PNL, și să candidăm împreună, pe liste comune, la alegerile locale și europarlamentare.

În județele din jumătate de țară ne-am înțeles, în județele din cealaltă jumătate, nu. Atrag atenția liderilor PSD și PNL din București, Ilfov, Alba, Brașov, Hunedoara, Caraș Severin, Argeș, Timișoara, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Neamț, Maramureș, Botoșani, Suceava, Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Vâlcea și Mehedinți, cu care nu ne-am înțeles, că nu vor mai putea obține anul acesta voturile romilor cu un litru de ulei și un kilogram de zahăr.

ADVERTISING

O să merg personal în aceste comunități în campania electorală, ca să le spun romilor să nu-i voteze pe acești politicieni de la PSD și PNL”, transmite Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa – APRPE.

Liderul romilor din România precizează că relația Partidei Romilor cu liderii de la centru ai PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, este una foarte bună.

„Probleme sunt doar în teritoriu, și doar cu anumiți lideri, care se comportă ca niște baroni locali. Atrag atenția acestor baroni locali că nu vor face altceva decât să oblige Partida Romilor să candideze pe liste proprii sau să ne arunce în brațele AUR.

ADVERTISING

Am văzut că foarte mulți urmași ai Brătienilor, lideri locali ai PNL, nu mai consideră AUR un partid extremist, ci o organizație cu care să se alieze în alegeri.

Dacă așa stau lucrurile, atrag atenția acestor lideri locali că Partida Romilor își va schimba strategia politică și acești baroni locali vor pierde alegerile de anul acesta”, precizează Păun.

El transmite liderilor locali ai PSD și PNL, „care se comportă ca niște baroni locali, că Asociația Partida Romilor Pro-Europa nu e roata lor de rezervă”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇