Participare record la alegerile din SUA: Peste 70 de milioane de alegători au votat deja

Participare record la alegerile din SUA: Peste 70 de milioane de alegători au votat deja

Peste 70 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale din SUA, adică mai mult decât dublul participării totale la vot la alegerile precedente din 2016, relevă o statistică publicată marţi de US Elections Project.

Această participare masivă la vot indică atât un interes sporit al americanilor faţă de competiţia dintre preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden, cât şi dorinţa alegătorilor de a reduce riscul de expunere la COVID-19, într-un context în care pandemia pare să crească în forţă odată cu apropierea iernii, scrie Reuters.

ADVERTISING

2 la 1: Avantaj, democrații

Democraţii au un avantaj semnificativ la votul anticipat, evitat acum de republicani pe fondul atacurilor repetate şi neîntemeiate ale lui Trump în sensul că acest sistem de vot încurajează frauda.

Per total, democraţii au un avantaj de 2 la 1 la votul anticipat, dar în ultimele săptămâni republicanii au recuperat, conform datelor colectate de US Elections Project, coordonat de profesorul Michael McDonald de la Universitatea Florida.

Potrivit acestuia, participarea finală la vot ar putea ajunge la cifra record de 150 de milioane, sau 65% din potenţialii alegători, adică cea mai ridicată din 1908.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇