Parlamentul se reuneşte pentru demisia lui Grindeanu de la ANCOM. USR acuză PSD că grăbește numirea unui nou șef, ca să-şi menţină controlul asupra instituției

Parlamentul se reuneşte pentru demisia lui Grindeanu de la ANCOM. USR acuză PSD că grăbește  numirea unui nou șef, ca să-şi menţină controlul asupra instituției

Parlamentul se va reuni, joi, la ora 15:00, pentru a lua act de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi de vacantarea postului, au decis Birourile permanente reunite.

Astfel, deputaţii şi senatorii urmează să voteze un proiect de hotărâre privind declararea vacantă a funcţiei de preşedinte al ANCOM.

E oficial: Grindeanu a demisionat de la șefia ANCOM. De ce a rămas în funcție după revenirea în PSD și câți bani a câştigat fiind incompatibil

ADVERTISING

USR: Parlamentul, tratat ca brelocul PSD

În acest context, USR afirmă că Parlamentul României este ”tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea”, social-democraţii declanşând ”o veritabilă mascaradă, o procedură pe repede-înainte” de numire a noului şef al ANCOM.

”Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea. Ca să-şi menţină controlul asupra ANCOM, instituţia care reglementează sectorul comunicaţiilor în România, PSD angrenează Parlamentul într-o veritabilă mascaradă: o procedură pe repede-înainte de depunere a candidaturilor, «dezbatere» în comisii şi vot în plenul reunit”, a transmis, joi, USR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reprezentanţii formaţiunii vorbesc despre ”calendarul imposibil al PSD”:  ”Până mâine, ora 12:00, să-şi depună doritorii candidaturile, luni să fie aşa-zisele dezbateri în comisiile de specialitate, fără audieri, iar marţi, cel mai probabil, votul în plenul celor două Camere”.

”Aceasta după ce, în prima fază, PSD a încercat să încalce pur şi simplu legea, declanşând procedura înainte ca incompatibilul Sorin Grindeanu, ales prim-vicepreşedinte al PSD încă din 22 august, să-şi dea efectiv demisia de la şefia ANCOM.

ADVERTISING

În cele din urmă, ca să păstreze aparenţele, Sorin Grindeanu şi-a modificat data demisiei, din 16 octombrie în 8 octombrie, iar PSD a impus, în şedinţa Birourilor Permanente Reunite, convocate ad-hoc, şi un plen comun, astăzi, de la ora 15:00, pentru a lua act de demisie şi a declanşa procedura”, a mai transmis USR.

În 22 august, la congresul PSD, Sorin Grindeanu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Conform legii, Grindeanu trebuia să opteze pentru una dintre cele două funcţii, care sunt incompatibile.

Vezi și Preşedintele ANCOM va avea aceleași drepturi ca un ministru și are voie să fie incompatibil, așa cum e acum Grindeanu. Proiectul PSD a trecut de Parlament


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇