Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Alegeri anticipate, pe 11 iulie

Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Alegeri anticipate, pe 11 iulie

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat miercuri că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului şi a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 11 iulie.

Decizia survine după ce magistraţii Curţii Constituţionale au declarat mai devreme în aceeaşi zi neconstituţională starea de urgenţă, în timpul căreia legislativul nu putea fi dizolvat şi astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Prin această decizie am deschis calea prin care cetăţenii să poată alege un Parlament nou. Puterea este acum în mâinile poporului, am încredere că cetăţenii noştri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat.

Data alegerii noului Parlament se stabileşte pentru 11 iulie 2021", a declarat Maia Sandu într-un briefing.

Republica Moldova este un stat în derivă identitară. La Chișinău, istoria bate politica - Interviu cu liderul unionist Ana Guțu

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!