Parlamentarii s-au reunit în ședință secretă pentru a vedea imagini din Israel: De neimaginat. Copii împușcați în cap. Tineri decapitați cu lopeți

Parlamentarii s-au reunit în ședință secretă pentru a vedea imagini din Israel: De neimaginat. Copii împușcați în cap. Tineri decapitați cu lopeți

Senatorii și deputații s-au reunit, marți, într-o ședință comună consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Israel. În cadrul şedinţei, care a avut un caracter secret şi la care presa nu a avut acces, a fost vizionat un film al Israel Defence Forces (IDF), cu imagini sensibile din 7 octombrie.

Ulterior, parlamentarii au spus că imaginile au fost foarte dure și greu de vizionat.

Deputatul USR, Silviu Dehelean, a declarat că a văzut imagini cu copii, bătrâni, femei și tineri uciși în casele lor și pe stradă.

ADVERTISING

”A fost extrem de greu să urmăresc imaginile masacrului din Israel din 7 octombrie, prezentate azi în ședința secretă a Parlamentului. Barbarie, dezumanizare, ură față de om, dispreț față de viața, întuneric. Copii, bătrâni, femei, tineri uciși în casele lor, uciși pe stradă, uciși în timp ce se bucurau de muzică la un festival. Nicio idee și nicio credință religioasă nu pot justifica sau explica întunecimea aceasta care a ieșit din oameni. Am rămas, totuși, în sală, pentru că am convingerea că trebuie să vedem răul, să știm cu ce ne confruntăm și de ce sunt oamenii în stare”, a scris Dehelean pe Facebook.

A fost extrem de greu să urmăresc imaginile masacrului din Israel din 7 octombrie, prezentate azi în ședința secretă a...

Publicată de Silviu Dehelean pe Marţi, 21 noiembrie 2023

La rândul său, deputatul PNL Cristian Băcanu a spus că a văzut pentru prima dată parlamentari plângând.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am văzut azi, în şedință secretă a Parlamentului, filmarea realizată cu o parte din crimele teroriste din 7 octombrie. Nu am văzut în viața mea aşa ceva. De neimaginat. Copii împuşcați în cap. Tineri decapitați cu lopeți. Parlamentari plângând”, a scris Băcanu.

Am văzut azi, în şedință secretă a Parlamentului, filmarea realizată cu o parte din crimele teroriste din 7...

Publicată de Cristian Băcanu pe Marţi, 21 noiembrie 2023

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat că a vizionat imaginile pentru a transmite generaţiilor următoare că există terorism în secolul al XXI-lea.

ADVERTISING

"Să vezi fragmente din acel carnagiu cu imagini needitate a fost greu de privit, dar am stat acolo ca să le pot spune generaţiilor care vin că există terorism în secolul XXI, că se manifestă brutal. Am văzut copii decapitaţi, copii care au fost lăsaţi să vadă părinţii murind, am văzut şi invers - părinţi care au fost lăsaţi să îşi vadă copiii murind. Sunt imagini greu de descris şi mai greu de descris este reacţia unor membri ai Partidului Şoşoacă. Să auzi urlete sau, practic, manifestări de solidaritate cu teroriştii, în contextul dat e ceva care a fost poate mai greu de suportat decât imaginile în sine", a afirmat Ungureanu.

Au fost și parlamentari care au părăsit sala la puțin timp după începerea ședinței, neputând să urmărească filmul.

"Dure, foarte dure imaginile. Se vede barbaria, partea de jos a omenirii. Cât de jos poate să ajungă un om astfel încât să nu-i pese de celălalt şi să se dedea la nişte crime îngrozitoare. (…) N-am mai rezistat să văd cum (…) traumatizează copiii. Eu nu pot să văd aşa ceva. Am şi eu limitele mele. Sunt foarte mulţi care rezistă. Eu nu am putut", a spus senatorul USR Sergiu Vlad, citat de Agerpres.

Şedinţa a fost întreruptă la un moment dat pentru faptul că senatoarea Diana Şoşoacă a filmat. Pe unul dintre conturile sale de Facebook, Şoşoacă a postat primele minute ale şedinţei, întrerupând filmarea la momentul de reculegere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇