Orban transmite USR PLUS că trebuie să lucreze cu PNL la Iași

Orban transmite USR PLUS că trebuie să lucreze cu PNL la Iași

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat luni conflictul de la Iaşi, unde nu a fost adoptat bugetul local din cauza dezacorurilor dintre PNL şi USR PLUS.

Acesta afirmă că oamenii trebuie să înţeleagă că aşa cum sunt într-o coaliţie la guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii pentru a fi susţinute lucrurile importante pentru comunitate.

“Primarul municipiului Iaşi a încercat discuţii şi negocieri cu grupurile de consilieri locali altele decât ale PNL. Discuţiile au durat peste opt ore şi au fost numai discuţiile strict pe procedura de adoptare în Consiliul Local, că au fost şi discuţii anterioare legate de buget. Este important ca aceste discuţii să continue şi în mod clar dacă PSD-ul votează împotrivă măcar partenerii noştri să găsească o soluţie pentru a putea trece bugetul Iaşiului”, a declarat Orban într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Întrebat dacă negociază la nivel central anumite mecanisme pentru funcţionarea coaliţiei la nivel local, preşedintele PNL a răspuns:

“Nu ar trebui să discutăm la nivelul coaliţiei. În mod normal, ar trebui ca oamenii să înţeleagă că aşa cum suntem într-o coaliţie de guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii de a susţine de comun acord lucruri care sunt importante pentru comunitate.

A lăsa un municipiu ca Iaşi fără buget mi se pare o decizie greşită (...) La fel şi la Sectorul 1, printr-o discuţie şi negociere trebuie să ajungă la o formulă care să fie susţinută atât de PNL, cât şi de USR-PLUS”.

ADVERTISING

Context

Proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, joi seara, la capătul unei şedinte tensionate de consiliu, care a durat aproape opt ore.

Asta l-a făcut pe primarul din Iaşi, Mihai Chirica (PNL), să se dezlănțuie împotriva USR PLUS.

„USR PLUS a dat lovitura de graţie. Nici Dragnea nu a făcut rău Iaşiului, aşa cum a reuşit USR PLUS. Îmi cer mii de scuze pentru votanţii USR PLUS, dar nu aţi votat corect. Iaşiul intră în era întunericului”, a afirmat edilul, între altele.

Ulterior, el a anunţat că de luni intră în grevă japoneză.

ADVERTISING

În replică, liderii ieşeni ai USR PLUS au spus că primarul se află în grevă generală încă din prima zi a mandatului său, ei precizând că respingerea bugetului local nu înseamnă blocarea activităţii Primăriei.

În plus, după acest anunț, deputatul Cosette Chichirău, copreşedinte USR PLUS Iaşi, a cerut primarului să demisioneze din funcţie.

Vezi și Protest la Iași, după respingerea bugetului local: Votați bugetul, nu blocați orașul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇