Protest la Iași, după respingerea bugetului local: Votați bugetul, nu blocați orașul

Protest la Iași, unde bugetul local nu a fost votat din cauza unor contre între cei de la PNL și USR PLUS.

Zeci de angajați ai serviciilor publice protestează, luni dimineață, în fața Primăriei Iași. Oamenii cer votarea bugetului, relatează Ziarul de Iași.

La fața locului sunt în jur de 70 - 80 de persoane. Manifestanții au pancarte cu mesaje precum ”Votați bugetul, nu blocați orașul!”.

Context

Proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, joi seara, la capătul unei şedinte tensionate de consiliu, care a durat aproape opt ore.

ADVERTISING

Asta l-a făcut pe primarul din Iaşi, Mihai Chirica (PNL), să se dezlănțuie împotriva USR PLUS.

„USR PLUS a dat lovitura de graţie. Nici Dragnea nu a făcut rău Iaşiului, aşa cum a reuşit USR PLUS. Îmi cer mii de scuze pentru votanţii USR PLUS, dar nu aţi votat corect. Iaşiul intră în era întunericului”, a afirmat edilul, între altele.

Ulterior, el a anunţat că de luni intră în grevă japoneză.

În replică, liderii ieşeni ai USR PLUS au spus că primarul se află în grevă generală încă din prima zi a mandatului său, ei precizând că respingerea bugetului local nu înseamnă blocarea activităţii Primăriei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, după acest anunț, deputatul Cosette Chichirău, copreşedinte USR PLUS Iaşi, a cerut primarului să demisioneze din funcţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇