Orban spune de Cîțu că e ”soluția rea”. Îl acuză că i-a epurat susținătorii din funcțiile din stat

Orban spune de Cîțu că e ”soluția rea”. Îl acuză că i-a epurat susținătorii din funcțiile din stat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, la Râmnicu Vâlcea, la prezentarea Moţiunii „PNL – Forţa Dreptei” în Comitetul Director Judeţean al PNL Vâlcea, că zeci de liberali care l-au susţinut în competiţia internă pentru preşedinţia partidului au fost înlocuiţi din funcţii.

„Zeci de colegi de-ai mei, care m-au sprijinit pe mine, închipuindu-şi că sunt într-un partid democratic şi că pot să-şi exprime respectiva opţiune, au fost daţi afară. E aici domnul Miuţescu. A fost dată afară din funcţia de inspector şcolar general al judeţului Argeş. Diriginta băiatului meu – şi ministrul ştia asta – când băiatul meu a fost la un liceu din Bucureşti, un profesor excepţional şi un inspector şcolar general excepţional, a fost dată afară după o postare a lui Alina Gorghiu care nu ştiu ce a reclamat şi domnul ministru al Educaţiei s-a executat instant.

ADVERTISING

Nu vreau să vă dau lista, de la directorul de la Poştă, de la conducerea selectată pe Ordonanţa 109, de la Transelectrica. Şi cu cine au fost înlocuiţi, că vorbim să nu mai punem şefi de sală şi alte categorii de oameni. Dar când ne uităm vedem că de fapt numirile sunt făcute cam pe acelaşi calapod", a spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a susţinut că între el şi contracandidatul său la preşedinţia partidului, premierul Florin Cîţu, situaţia nu este egală, pentru că el a fost atacat de unii dintre liberali în ultima perioadă mai mult decât a fost atacat de social-democraţi, însă a preferat să menţină un discurs constructiv.

ADVERTISING

"Nu e egală situaţia, eu sunt preşedintele PNL, eu nu cred că e normal ca preşedintele PNL să fie atacat de unii dintre colegii săi mai rău decât a fost atacat de pesedişti în perioada respectivă. Dar de cele mai multe ori am preferat să tac şi am preferat să am un discurs constructiv, echilibrat", a adăugat Ludovic Orban.

Liderul PNL a calificat ziua de 25 septembrie drept esenţială pentru PNL şi a susţinut că liberalii au de ales între o soluţie bună şi una rea.

"După ultimele două luni e limpede că avem de ales între o soluţie bună şi o soluţie rea şi voi cei care trăiţi în comunităţi şi vorbiţi cu oamenii ştiţi foarte bine că aşa este. Noi trebuie să facem ce e bine pentru PNL. Nici acum nu înţeleg de ce să schimbăm un preşedinte de partid care a dus partidul la victorie, care a dus partidul la guvernare, de ce să-l schimbi?

ADVERTISING

Şi dacă tot vrei să-l schimbi măcar să-l schimbi cu unul mai bun, hai să fim cinstiţi. După evoluţiile din ultimul timp avem a alege între o soluţie bună şi o soluţie rea. (…) De asemenea, aveţi de ales între cel care a provocat criza şi cel care reprezintă soluţia la criză. De asemenea, aveţi de ales între cel care nu mai poate fi prim-ministru cu actuala coaliţie şi cel care poate fi prim-ministru păstrând actuala coaliţie", a declarat Ludovic Orban.

Citește mai multe despre bătălia Cîțu-Orban pentru șefia PNL:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇