Un liberal cere în instanță ca Florin Cîțu să nu aibă voie să candideze la șefia PNL

Un liberal cere în instanță ca Florin Cîțu să nu aibă voie să candideze la șefia PNL

Un membru PNL Sector 1 cere în instanță anularea hotărârii prin care i s-a acordat dispensă de vechime lui Florin Cîțu pentru a candida la președinția PNL, respectiv a hotărârii prin care s-a admis candidatura la președinția partidului, la Congresul din 25 septembrie.

Alexandru Pânișoară este membru al PNL Sector 1 și a solicitat anularea hotărârii prin care lui Florin Cîțu i s-a acordat dispensă de vechime pentru a candida ca președinte al PNL. Pânișoară cere și anularea hotărârii prin care i s-a admis candidatura ca președinte lui Cîțu.

ADVERTISING

„Până ce instanța se va pronunța pe fondul acestei cereri în anulare, ceea ce se va întâmpla cu siguranță după 25.09, a solicitat suspendarea executării celor două hotărâri pe cale de urgență, adică prin ordonanță președințială, cerere ce dacă ar fi admisă ar duce rapid la suspendarea candidaturii contestate”, spune, sâmbătă, pe Facebook, avocatul Toni Neacșu.

Acesta precizează că nu știe care vor fi șansele acțiunilor în justiție ale lui Alexandru Pânișoară.

„Sunt mai degrabă rezervat având în vedere legislația specială privind funcționarea partidelor și practica de până acum a instanțelor de a nu se băga în treburile interne ale acestora, dar cred că important este că se găsesc resurse chiar în interiorul partidelor pentru încercarea de restabilire a legalității interne. Partidele politice nu există și nu funcționează doar pentru interesul privat al membrilor de partid, să le asigure acestora avantaje și sinecuri, ci sunt persoane juridice care îndeplinesc o misiune publică garantată de Constituție.

ADVERTISING

Altfel spus, ce se întâmplă din punctul de vedere al respectării legii (iar Statutul așa cum este înregistrat la Tribunalul București este lege) în interiorul unui partid politic nu interesează doar membrii de partid ci si societatea în ansamblu, pentru că funcționarea democratică a unei țări nu poate fi garantată de structuri politice construite prin abuz și nesocotire al legii”, spune Toni Neacșu.

Neacșu mai spune că va fi interesant de urmărit pentru că PNL este acționat în judecată „prin reprezentantul său, domnul Ludovic Orban, care va trebui să facă și apărările”.

ADVERTISING

„Sub semnătura domnului Orban vor trebui depuse la dosar argumente care să apere candidatura nestatutară a domnului Cîțu”, scrie avocatul.

Dosarul prin care Pânișoară solicită constatarea nulității deciziilor BPN ale PNL a fost înregistrat la Tribunalul București.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇