Orban, despre Cîțu „Superman”: Chiar mi se pare o problemă mare și cred că e nevoie de o anumită profesie să rezolve această problemă

Orban, despre Cîțu „Superman”: Chiar mi se pare o problemă mare și cred că e nevoie de o anumită profesie să rezolve această problemă

Președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, vineri, în Dâmbovița, imaginile postate de premierul Florin Cîțu, în care îl întruchipează pe Superman: „ Ai aruncat țara în criză, ești amenințat de moțiune de cenzură, să te postezi în Superman chiar mi se pare o problema mare”, a spus Orban.

citu superman
Foto: Captură Instagram/ Florin Cîțu

Ludovic Orban a recunoscut că nu i-a venit să creadă când a aflat că Florin Cîțu va candida la președinția PNL.

„L-am auzit pe colegul meu, Ionel Dancă, spunând că nu i-a venit să creadă auzind că Florin Cîțu vrea să candideze la președinția PNL. Ca să vă spun drept, nici mie nu mi-a venit să cred! Pentru că nu era în gândirea mea. Nu am crezut, sincer! Până la urmă m-am lămurit că așa este. Dar, totuși, trebuie să ai ceva în spate, să fi făcut ceva. Să candidezi la scaunul Brătienilor, să râvnești la scaunul Brătienilor, pe care și după Revoluție, hai să fim cinstiți, a stat Mircea Ionescu Quintus, a stat Radu Cîmpeanu, a stat chiar și Stolojan, un om cu o carieră în spate. Așa, să râvnești la președinția PNL când nici nu ți s-a uscat cerneala de pe adeziune și când nici cinci ani nu ai împlinit vechime, este, hai să spunem îndrăzneală, ca să nu spunem altcumva”, a spus Orban.

Orban a mai spus că după „șocul” aflării veștii că va candida Cîțu, nu i-a venit să cred este ceea ce s-a întâmplat după.

ADVERTISING

„Să vii ca prim-ministru, la o moțiune de cenzură depusă de PSD, în fața Parlamentului, și să spui la moțiunea de cenzură că tu ai tranșat Congresul, în condițiile în care cel care este președintele PNL este cel care te apără pe tine de moțiunea de cenzură depusă de PSD, așa ceva nu mi-aș fi imaginat vreodată că poate să facă un premier al PNL, să spună în fața parlamentarilor liberali care îl apărau și cu președintele PNL în spate, că a tranșat Congresul. Asta depășește mult îndrăzneala și frizează cu ceva ce nu aș vrea să spun, ca să nu facem titluri în presa națională”, a mai spus președintele PNL.

Orban a comentat și momentul în care Florin Cîțu a spus că Ludovic Orban și-a ales un mod urât de a ieși din politică.

ADVERTISING

„Tu, premierul PNL, care ai ajuns premierul PNL pe munca fiecăruia dintre membrii PNL și sprijinit de președintele PNL, iarăși a depășit orice limită pe care aș fi așteptat-o”, a comentat Orban.

În ciuda tuturor momentelor neașteptate din partea lui Cîțu, cel mai mult l-a frapat pe Orban postarea în care premierul îl întruchipează pe „Superman”.

„Ce m-a frapat foarte tare este că l-am văzut ieri (joi - n.r.), „Superman. Aici, cred că este totuși nevoie de o anumită profesie care să rezolve această problemă. Ai aruncat țara în criză, ești amenințat de moțiune de cenzură, societatea românească și economia sunt afectate de provocări extrem de dificile, creșterea prețului la energie, creșterea prețurilor la alimente, creșterea numărului de infectări, și tu, când îi dai afară pe USR-iștii cărora seara și a doua zi le-ai cerut să se întoarcă în Guvern, tu, când le dai afară toți oamenii care au fost numiți, să te postezi în Superman, chiar mi se pare o problema mare pentru PNL”, a mai spus Orban.

ADVERTISING

Premierul a postat, joi, pe pagina personală de Instagram un video editat în care apare costumat ca Superman. Clipul bizar publicat de Florin Cîțu îl înfățișează ca având puterile lui Superman în timp ce salvează un avion de la prăbușire, apoi „super-eroul” iese din ape și rostește „Are you coming?” (Vii cu mine? - n.r.).

„Tehnologia asta”, a scris Cîțu peste videoclip.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇