Orban: S-a petrecut un lucru incredibil. Deputaţi PNL au fost sunaţi că sunt convocaţi la DNA, fix înainte de votul pentru desfiinţarea Secţiei Speciale

Orban: S-a petrecut un lucru incredibil. Deputaţi PNL au fost sunaţi că sunt convocaţi la DNA, fix înainte de votul pentru desfiinţarea Secţiei Speciale

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, a anunţat, miercuri, că mai mulţi colegi liberali au fost sunaţi înainte de votul final pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, pentru a fi convocaţi la DNA Braşov.

„S-a petrecut un lucru incredibil. Foarte multi colegi deputati PNL, cu 30-40 de minute înainte de exercitarea votului pentru desfiintarea SIIJ, au fost sunaţi şi chemaţi la DNA Braşov.  Au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil număr de cartelă. Evident că era un apel fals, deci cineva a premeditat ca deputații să fie chemați în mod fals. Cineva a încercat să îi determine pe deputaţii PNL să plece din sală”, a declarat liderul liberalilor.

ADVERTISING

Fostul premier le-a sugerat colegilor astfel apelaţi să faca plângere la poliţie, "pentru a vedea identitatea celui care a putut sa gândească aşa ceva".

”Eu le-am sugerat să facă sesizare la poliţie să se identifice proprietarul numărului de telefon, dacă este posibil, ca să se descopere cine este în spatele acestor apeluri. Am văzut două numere de telefon, care din câte ştiu erau diferite”, a mai completat șeful PNL.

Ulterior, Orban a spus că nu ştie dacă deputaţii au fost sunaţi de pe acelaşi număr de telefon, dar colegii pot da detalii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Deputații au votat, miercuri, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), cunoscută ca Secția Specială.

Proiectul inițiat de Guvern a suferit săptămâna trecută, în Comisia Juridică, o modificare, fiind adoptat un amendament al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu avizul CSM.

La dezbaterile de azi din plenul Camerei, ministrul Justiției Stelian Ion a spus că ar fi preferat să nu existe acel amendament, dar a precizat că noi corecții vor fi făcute și prin pachetul de modificare a Legilor Justiției, pe care chiar joi îl va trimite la CSM.

ADVERTISING

De asemenea, și PNL a anunțat că votează în această formă, ca să treacă de Cameră, dar premierul Florin Cîțu spusese dinainte că el va fi modificat în Senat astfel încât amendamentul lui Stancu să dispară.

Vot pentru a dat și UDMR, dar deputații maghiari l-au atacat pe Stelian Ion, susținând că el este cel care a propus amendamentul.

PSD a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională proiectul, considerând că amendamentul adoptat de Comisia Juridică este neconstituţional. Cei mai virulenți au fost însă deputații AUR, care au spus că desființarea e făcută doar pentru că a fost supărată ”regina justiției, Laura Codruța Kovesi” și au susținut că, de îndată ce va dispărea SIIJ, ”DNA va începe jihadul”.

Camera Deputaţilor este primul for legislativ sesizat cu acest proiect, votul final urmând să fie dat în Senat.

Un deputat AUR a înjurat și a fost la un pas să sară la bătaie cu un coleg de la USR: Mă, păduche, îţi ordon să dispari din faţa mea, marș, mă! Hai, domnule Barna, că nu ne tragem de chiloți! (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇