Orban: Mafioţii din spatele PSD încearcă să înlocuiască PUG cu tot felul de PUZ-uri

Liberalii au depus duminică lista de candidaturi a PNL pentru Consiliul General al Capitalei, la BEM fiind prezenţi preşedintele partidului, premierul Ludovic Orban, şi liderul organizaţiei de Bucureşti, Violeta Alexandru.

În acest context, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că „nerealizările majore” ale administraţiei PSD nu au fost generate de modul de organizare administrativă sau de lipsa de resurse, ci de faptul că în fruntea Capitalei şi la sectoare au fost oameni care „nu au avut nimic” cu interesele bucureştenilor.

„Nu modul de organizare administrativă, nu lipsa de resurse sunt cauzele nerealizării majore ale administraţiei PSD, ci faptul că în fruntea Capitalei, în fruntea sectoarelor au fost nişte oameni care nu au avut nimic comun cu interesele bucureştenilor, care au risipit banul public, iar unii dintre ei habar nu au avut să îi cheltuiască, iar în ceea ce priveşte Primăria Capitalei pur şi simplu au aruncat pe apa sâmbetei sute şi sute de milioane de euro, care nu au avut niciun efect concret pentru a îmbunătăţi viaţa bucureştenilor”, a afirmat Ludovic Orban.

ADVERTISING

Ciucu și-a depus candidatura: Vom elimina corupţia şi toate conexiunile pe care interlopii le au în Sectorul 6

Premieru a fost întrebat de necesitatea unei noi legi a Capitalei.

"Se poate şi în actuala structură administrativă, se poate în orice structură administrativă care ar rezulta în urma unei modificări legislative. Omul sfinţeşte locul, calitatea oamenilor, calitatea echipelor este cea care determină performanţa în administraţiile locale, iar noi, ca PNL, susţinem performanţa în administraţia locală", a arătat Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PUZ Sector 2 a fost adoptat ”pe ușa din dos”, cu o lună înainte de alegeri: Dispar 30 de hectare de spațiu verde, apar blocuri și mai mari

Liderul liberalilor a susţinut, de asemenea, că Bucureştiul nu are un plan urbanistic general din cauza "mafioţilor din spatele PSD".

"Bucureştiul are nevoie de astfel de specialişti în domeniul urbanismului. Bucureştiul nu are plan de urbanism general (PUG) şi mafioţii din spatele PSD încearcă să înlocuiască PUG cu tot felul de PUZ-uri, fie coordonatoare de sector, fie PUZ-uri pe zone, pentru a satisface interese nelegitime şi pentru a distruge faţa Bucureştiului.

ADVERTISING

Avem specialişti în urbanism, în educaţie, în domeniul sănătăţii, avem specialişti în domeniul investiţiilor, în domeniul infrastructurii, mobilităţii urbane, în domeniul calităţii aerului, în domeniul mediului.

Avem proiecte extrem de serioase, care ţin atât de Consiliul General al Capitalei, cât şi de Guvern. Guvernul este în parteneriat pentru Bucureşti cu Nicuşor Dan, cu echipa de candidaţi şi cu echipele de candidaţi la Consiliul General şi la consiliile locale de sector", a afirmat Orban.

Citește și:

Capitala rechinilor imobiliari (II). Afacerile care riscă să sufoce Sectorul 2 și să îl lase fără spații verzi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇