Orban, despre şoferul care a lovit un poliţist: Indiferent cine este, trebuie să suporte rigorile legii

Orban, despre şoferul care a lovit un poliţist: Indiferent cine este, trebuie să suporte rigorile legii

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că indiferent cine este cetăţeanul care a lovit cu maşina un poliţist, acesta trebuie să suporte rigorile legii.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, după ce premierul a fost întrebat dacă este adevărat că tatăl şoferului implicat în accident ar fi angajat al Guvernului.

"Acuma chiar nu cunosc fiecare angajat al Secretariatului General al Guvernului. Dar indiferent cine este acel cetăţean care a lovit un poliţist, el trebuie să suporte rigorile legii", a replicat premierul.

ADVERTISING

Un poliţist a fost lovit cu maşina de un şofer care a staţionat neregulamentar în zona Gării de Nord, a anunţat Sindicatul Europol, sâmbătă, pe Facebook.

"Poliţist lovit violent de un şofer. Un autoturism staţionat neregulamentar în zona Garii de Nord din Bucureşti, pe modul 'avarii', a fost atenţionat de un poliţist să se pună în mişcare. Şoferul nu a 'suportat' critica şi a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care poliţistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima şi a lua măsurile legale, şoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru", a semnalat Europol.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit sursei citate, şoferul a fost prins la cinci străzi distanţă de locul faptei.

Europol a postat şi un filmuleţ de la o cameră de supraveghere cu momentul în care poliţistul este lovit de autoturismul care pleacă brusc. 

ADVERTISING
Politist accidentat violent în trafic

Polițist lovit violent de un șofer UPDATE 16:30După mediatizarea cazului, polițistul a fost chemat de procuror pentru a fi audiat în calitate de persoană vătămată. Este însoțit de un avocat pus la dispoziție de Sindicatul EUROPOL. Se pare că începe să se facă dreptate.UPDATE 23:43Autorul a fost trimis acasă, se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe polițist. Colegul este în drum spre INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal, pe care-l va plăti tot el. Instituției nu îi pasă!UPDATE 22:08Individul care a dat cu autoturismul peste polițist este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului. Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Nu vom tolera așa ceva! Aviz amatorilor!Un autoturism staționat neregulamentar în zona Garii de Nord din București, pe modul "avarii", a fost atenționat de un polițist să se pună în mișcare. Șoferul nu a "suportat" critica și a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care polițistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima și a lua măsurile legale, șoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru. Individul a fost prins la 5 străzi distanță de locul faptei și se află în custodia poliției. Încadrarea juridică a acestei fapte nu poate fi alta decât "tentativă la omor".

Posted by Sindicatul Europol on Saturday, November 28, 2020


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇