Oradea sub cenzura PNL

Oradea sub cenzura PNL

Oradea, orașul cunoscut pentru spiritul său liber și cercetător, se confruntă astăzi cu o realitate neliniștitoare: cenzura impusă de PNL.

Primarul PNL Florin Birta a interzis amplasarea corturilor pentru semnături în oraș, pentru că strică estetica. Tot la ordinul primarului PNL Florin Birta, distribuția de pliante electorale a fost asimilată, în mod abuziv, publicității stradale și este supusă unui regulament în domeniu care interzice distribuirea de materiale tipărite fără aprobarea și ștampila Primăriei. Nu se întâmplă niciunde în țară așa ceva, cenzurarea acestei forme de dialog cu cetățenii înaintea alegerilor. 

ADVERTISING

Deputații USR Cristina Prună și Silviu Dehelean au fost opriți de Poliția Locală pentru că distribuiau pliante electorale în centrul Oradei. Nu este normal ca Poliția Locală să fie folosită de Primarul PNL, ca instrument de represiune politică. Aceste acțiuni abuzive nu au nicio justificare legală și sunt o reminiscență a regimurilor comuniste.

„Această încercare de a controla dialogul politic și de a limita accesul la informație este un atac grav la adresa democrației și a libertății de exprimare. Și să o spunem pe șleau: este cenzură. Iar Constituția României este clară: cenzura, sub orice formă, este interzisă. Înțeleg că PNL are motive să se teamă de o comunicare liberă și transparentă.

ADVERTISING

Alianța toxică cu PSD, eșecul guvernării actuale și rolul subordonat pe care îl joacă în coaliție sunt realități pe care le doresc ascunse de ochii orădenilor. Rolul meu ca deputat USR este să lupt pentru drepturile cetățenilor Oradiei și pentru o campanie electorală liberă. Voi continua să vorbesc deschis și să demasc abuzurile PN”, spune deputatul USR Silviu Dehelean.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇