O actriță de 95 de ani vrea să candideze pentru un loc în Senatul italian

O actriță de 95 de ani vrea să candideze pentru un loc în Senatul italian

Actriţa italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, intenţionează să candideze pentru un loc în Senatul italian la alegerile generale din 25 septembrie.

citizen

"M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă. Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv", a declarat ea într-un interviu publicat luni în ziarul Corriere della Sera.

Cariera ei cinematografică a atins apogeul în anii 1950, cu cele mai faimoase filme ale ei, între care "Beat the Devil" (1952) şi "The Hunchback of Notre Dame" (1956).

Lollobrigida a declarat că a vorbit cu avocatul ei înainte de a lua decizia. Actrița are un tutore, care i-a fost atribuit de o instanţă după o dispută în familie de ani de zile şi, prin urmare, nu are voie să ia singură decizii cu privire la bunurile ei.

citizen

Lolobrigida a încercat să-şi lanseze o carieră în politică încă din 1999, când a candidat pentru Parlamentul European, dar nu a obţinut numărul de voturi necesare.

"A fost o experienţă. În viaţă poţi pierde şi poţi câştiga", a spus ea.

Italia va alege un nou parlament în septembrie după căderea guvernului de uniune naţională condus de Mario Draghi la sfârşitul lunii iulie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇